Πρόεδρος γερμανικού FDP: Υπερψηφίσαμε το πρόγραμμα της Ελλάδας το 2010 και σχεδόν μας κατέστρεψε

«Οι Φιλελεύθεροι (FDP) ψήφισαν το 2010 υπέρ του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα και σχεδόν καταστράφηκαν, αλλά είπαμε ”στηρίζουμε την Ευρώπη”», δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος Κρίστιαν Λίντνερ, υπερασπιζόμενος τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του FDP, τονίζοντας ταυτόχρονα ωστόσο ότι στην Ευρώπη «δεν υπάρχει έλλειμα κεφαλαίων αλλά πειθαρχίας και σταθερότητας».

«Με το να διευκολύνεις την δημιουργία χρέους, δεν λύνεις την κρίση χρέους. Στην Ευρώπη δεν έχουμε έλλειμμα κεφαλαίων, αλλά πειθαρχίας και σταθερότητας», δήλωσε πριν από λίγο στο ARD ο κ. Λίντνερ, στο πλαίσιο των καθιερωμένων «θερινών συνεντεύξεων» που παραχωρούν οι πολιτικοί αρχηγοί.

«Η Ευρώπη που εμείς φανταζόμαστε συνδυάζει περισσότερη κοινή δράση σε θέματα όπου υπάρχει προστιθέμενη αξία, πχ ένας ευρωπαϊκός στρατός, αλλά δεν έχει νόημα να δημιουργήσουμε μια μόνιμη υπερανάληψη στην Ευρωζώνη. Αυτό δεν αποτελεί χάρη στον κ. Μακρόν, αλλά ενθάρρυνση στην ιταλική πολιτική να κάνει προεκλογικό αγώνα σε κόστος άλλων», τόνισε ο κ. Λίντνερ και επισήμανε ότι το κόμμα του επιθυμεί την περαιτέρω εξέλιξη της Νομισματικής Ένωσης.

«Όταν υπάρχουν κρίσεις, είμαστε παρόντες και αλληλέγγυοι. Το 2010, με την κρίση στην Ελλάδα, το FDP υπερψήφισε (το πρόγραμμα) με μεγάλο πόνο – αυτό σχεδόν κατέστρεψε το κόμμα μου, αλλά είπαμε “στηρίζουμε την Ευρώπη”. Αυτό που δεν μπορεί να συμβαίνει όμως είναι να εγκαταστήσουμε ένα μόνιμο χρηματικό αντιστάθμισμα, είτε μέσω των ισολογισμών των ιδιωτικών τραπεζών είτε των κρατικών προϋπολογισμών», δήλωσε και εξήγησε ότι κάτι τέτοιο απλώς διανέμει τους πόρους στην Ευρώπη. Αυτό που πρέπει να γίνει, κατέληξε, είναι «να προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο δυνατοί μέσω του ανταγωνισμού με άλλες περιοχές του κόσμου».

Πηγή: documentonews.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα