Πρωτοφανής η δικαστική απόφαση για τον «Γοργοπόταμο»

φφφσφΠρωτόγνωρη και πρωτοφανή  χαρακτηρίζουν αρκετοί την δικαστική  απόφαση για το σχέδιο «Γοργοπόταμος»,καθώς συνολικά το δικαστήριο  επέβαλε περίπου 1500 χρόνια καταδίκης,με τα μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς να καταδικάζονται  σε  1150 χρόνια συνολικά(Από 115 χρόνια ο καθένας) .

Και ενώ  ο εισαγγελέας ζήτησε να θεωρηθούν όλες οι επιμέρους πράξεις ως μία, το δικαστήριο έλαβε υπόψη την κάθε πράξη αυτόνομα, επιβάλλοντας το μέγιστο της ποινής που προβλέπει ο 187Α.Κατά συνέπεια, στους δέκα ήδη καταδικασμένους κρατούμενους των φυλακών επιβλήθηκαν ποινές για ηθική αυτουργία για όλες τις πράξεις, αλλά και για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Στους υπόλοιπους πάντως κατηγορούμενους, επιβλήθηκαν «μικρότερες» ποινές, με χαρακτηριστική την περίπτωση του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος καταδικάστηκε σε 65 χρόνια.

Αθωώθηκαν η Εύη Στατήρη και η Αθηνά Τσακάλου, ενώ στον αδερφό ενός από τους καταδικασμένους για τους Πυρήνες επιβλήθηκε ποινή δύο χρόνων με αναστολή.

Υπενθυμίζουμε πως ο εκλιπών εισαγγελέας Σωτήρης Μπάγιας είχε αποφανθεί ότι αυτές οι οργανώσεις δεν έχουν αρχηγούς και διευθυντές.

Επιπλέον, αναρωτιέται κανείς εφόσον σε κάθε περίπτωση η εκτιτέα ποινή δεν ξεπερνά τα 25 χρόνια, ποιο το νόημα της επιβολής αυτών των ακραίων ποινών; Εκφοβισμός;

 

Με πληροφορίες από efsyn

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα