Πρωτοφανής επίθεση Μητσοτάκη στον πρόεδρο της Βουλής

Ένα σχόλιο βουλευτίνας -που δεν «έπιασαν» καν τα μικρόφωνα του καναλιού της Βουλής- ήταν αρκετό για να χάσει την ψυχραιμία του ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης και το πολιτικό θερμόμετρο στην αίθουσα της Ολομέλειας να φτάσει στα ύψη.

Αναλυτικότερα, το επεισόδιο ξέσπασε όταν ο πρόεδρος της ΝΔ διέκοψε την ομιλία του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή λόγω κάποιου σχολίου. «Αν είστε κουρασμένη μπορείτε να περάσετε έξω», είπε χαρακτηριστικά, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, ο οποίος τόνισε: «Κύριε πρόεδρε δεν προεδρεύετε εσείς και δι’ εμού να μιλάτε».

Η παρέμβαση Βούτση, ωστόσο, δεν φαίνεται να άρεσε στον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος σε υψηλούς τόνους απάντησε: «Δεν δέχομαι υποδείξεις. Σταματήστε να φέρεστε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Κάντε τη δουλειά σας αλλιώς κατεβείτε κάτω».

«Αφήστε αυτό το ύφος. Τον αυταρχισμό και την αλαζονεία αλλού. Όχι στον πρόεδρο της Βουλής. Τεχνητή ένταση κάνετε; Γιατί το κάνετε αυτό;», απάντησε μεταξύ άλλων ο κ. Βούτσης.

«Γιατί δεν μπορείτε να επιβάλλετε την τάξη ή δεν θέλετε», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, με τον κ. Βούτση να απαντά: «Όταν μιλάει κάποιος συνάδελφος επιβάλλουμε εμείς την τάξη».

«Όταν οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ συνεχώς ασχημονούν και δεν λέτε κουβέντα θα επιβάλλω εγώ την τάξη», ανταπάντησε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν βρίσκεστε σε τάξη σχολείου, ούτε στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας παρακαλώ πολύ. Σιγά να μην επιβάλλετε και την τάξη εδώ μέσα», συνέχισε ο κ. Βούτσης με τον κ. Μητσοτάκη να συνεχίζει το επεισόδιο:

«Είμαστε στη Βουλή με έναν πρόεδρο ο όποιος εδώ και πολύ καιρό έχει αποποιηθεί το ρόλο του. Άλλωστε όπως είπατε κι εσείς είμαστε σε προεκλογική περίοδο και ο καθένας παίρνει τον ρόλο του».

«Ο καθένας τον ρόλο του αλλά εσείς είστε τέσσερα χρόνια τώρα σε προεκλογική περίοδο», κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Το σχετικό απόσπασμα:

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα