Πρωθυπουργός Ισπανίας:Βοήθεια στην Ελλάδα μόνο με υπευθυνότητα και μεταρρυθμίσεις

Tην επομένη του μεγάλου  «όχι» των Ελλήνων πολιτών στο δημοψήφισμα,ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε πως «αυτό που μετράει είναι η Ελλάδα να γνωρίζει ότι είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε, αλλά το κλειδί είναι σε αντάλλαγμα να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη και της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης».

rahoi_samaras_diadilosi_parisiΟ Ισπανός πρωθυπουργός  τόνισε ότι τάσσεται υπέρ της χορήγησης βοήθειας στην Ελλάδα, αλλά όχι χωρίς «υπευθυνότητα» και εφαρμογή μεταρρυθμίσεων από πλευράς της Αθήνας.

«Αλληλεγγύη ναι, αλλά πρέπει να συνοδεύεται από υπευθυνότητα»ανέφερε.

«Η λήψη της απόφασης δεν ανήκει μόνο στην Ελλάδα, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της» συνέχισε ο Ισπανός πρωθυπουργός και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να «διαπραγματευτεί σύντομα» διότι η κατάσταση προκαλεί ένα «αδιέξοδο για όλους».

«Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης» είπε ο Μαριάνο Ραχόι, αναφερόμενος συνεχώς στην απαίτηση της εφαρμογής μεταρρυθμίσεων. Ο Μαριάνο Ραχόι σημείωσε  ότι συμφωνεί απόλυτα ως προς την Ελλάδα με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ.

Ωστόσο,ο συντηρητικός Ισπανός πρωθυπουργός,απέφυγε να απαντήσει ευθέως ερωτηθείς σχετικά με ενδεχόμενη απομείωση του χρέους της Ελλάδας, περιοριζόμενος να δηλώσει ότι “η Αθήνα έχει ήδη ωφεληθεί από ένα παρόμοιο μέτρο στο παρελθόν”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα