Προφυλακιστέος κρίθηκε ο φερόμενος τζιχαντιστής στην Αλεξανδρούπολη

Την προσωρινή κράτηση του 32χρονου Σύρου που έχει καταγγελθεί ως Τζιχαντιστής αποφάσισε ο Ανακριτής Αλεξανδρούπολης.

Η συνήγορός του δήλωσε ότι εντός πέντε ημερών θα παραδώσει στη Δικαιοσύνη περισσότερα στοιχεία ότι ο 32χρονος ανήκε στον ελεύθερο Συριακό Στρατό και όχι στον ISIS.

Ο 32χρονος που υποστηρίζει ότι δεν είναι μέλος του ISIS αλλά πως έχει πολεμήσει στο πλευρό του ελεύθερου στρατού της Συρίας που μάχεται το καθεστώς του Assad δήλωσε προκλητικά ενώπιον της ανακρίτριας, ότι εάν αποφασίσει την προφυλάκισή του τότε θα είναι σαν να επικυρώνει τις πράξεις του Assad που ρίχνει χημικά σε αθώους πολίτες.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει επικοινωνήσει με την Interpol, τη Europol, και τις αρμόδιες Αρχές στην Τουρκία και τη Συρία ώστε να συγκεντρώσει περισσότερα στοιχεία για τη δράση του 32χρονου, που είναι ύποπτος για παλαιότερη συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος και στον συριακό βραχίονα της αλ-Κάιντα.

Η συνήγορός του δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι θα ζητήσει 24ωρη αναβολή ώστε να γίνει περαιτέρω συλλογή στοιχείων, ενώ παράλληλα έχει ζητήσει να έλθει στην Αλεξανδρούπολη η σύζυγος του συλληφθέντα ώστε να καταθέσει.

Στο κινητό τηλέφωνο του συλληφθέντα βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο που τον εικονίζουν με βαρύ οπλισμό, όμως η δικηγόρος υποστήριξε ότι το υλικό αποδεικνύει πως ο εντολέας της δεν είναι σε καμία περίπτωση στέλεχος ή μαχητής του Ισλαμικού Κράτους. Εξήγησε ότι τα μέλη του ISIS ντύνονται και κινούνται με συγκεκριμένο τρόπο.

Προσέθεσε ότι ο 32χρονος ουδέποτε υπέγραψε την έκθεση κατάσχεσης και σωματικής έρευνας για τα εν λόγω βίντεο και τις φωτογραφίες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα