Προφυλακίστηκαν οι δύο διακινητές μεταναστών – προσφύγων στη Χίο

Το συμβούλιο πλημμελειοδικών Χίου την Δευτέρα έκρινε προφυλακιστέους έως την εκδίκαση της υπόθεσης, τους δύο συλληφθέντες στις 25 Απριλίου, για την υπόθεση της παράνομης μεταφοράς μεταναστών από τη Βολισσό της Χίου στα Ψαρά.

Το συμβούλιο πλημμελειοδικών Χίου στην συνεδρίασή του, την Δευτέρα 8 Μαΐου 2017, τους έκρινε προφυλακιστέους έως ότου εκδικασθεί η υπόθεσή τους, εκτός εάν μέχρι τότε – και μετά από εύλογο χρονικό διάστημα από σήμερα – υποβληθεί αίτημα για μετατροπή της προφυλάκισής του με άλλους περιοριστικούς όρους.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 28 Απριλίου 2017 μετά την διαφωνία εισαγγελέως και ανακρίτριας, στους δύο συλληφθέντες είχε επιβληθεί κατ΄ οίκον περιορισμός έως ότου αποφασίσει το συμβούλιο πλημμελειοδικών, όπερ και εγένετο σήμερα.

Η υπόθεση για την οποία κατηγορούνται αφορά την παράνομη μεταφορά – στις 24 Απριλίου 2017 – από τα Λημνιά της Βολισσού στα Ψαρά, με το ταχύπλοο σκάφος του ενός εκ των δύο, οκτώ προσφύγων και μεταναστών, προκειμένου να επιβιβασθούν από το λιμάνι του νησιού στο πλοίο που εκτελεί το τακτικό δρομολόγιο για Πειραιά.

Μετά τον εντοπισμό από τον λιμενικό σταθμό των Ψαρών των οκτώ ακολούθησε η μεταφορά τους στο λιμεναρχείο Χίου και στη συνέχεια συνελήφθησαν οι δύο φγια τη παράνομη μεταφορά. Εκτός από το ταχύπλοο κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, ένα ημιφορτηγό κι ένα επιβατικό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα