Προτροπές του Γιοχάνες Χαν στους Σκοπιανούς για το δημοψήφισμα

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, δηλώνει ότι λυπάται για την έλλειψη εθνικής ενότητας στην FYROM σχετικά με το δημοψήφισμα για τη συμφωνία με την Ελλάδα και προτρέπει τους πολίτες να ασκήσουν το δικαίωμά τους να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον και το μέλλον της χώρας τους, όπως μεταδίδει ο Ant1.

Ο κ. Χαν είπε ακόμη ότι το δημοψήφισμα αποτελεί ευκαιρία για τους πολίτες να κάνουν επιλογές μεταξύ του ευρωπαϊκού μέλλοντος και της απομόνωσης. “Πρόκειται για μια επιλογή μεταξύ του ευρωπαϊκού μέλλοντος, το οποίο έφερε συγκεκριμένα οφέλη για τους πολίτες ως κανόνα δικαίου, αυξημένη ελκυστικότητα των ξένων επενδυτών, καλύτερες θέσεις εργασίας, ένα υψηλότερο βιοτικό επίπεδο και μια πορεία που οδηγεί σε απομόνωση, στασιμότητα και αποτυχία τις μοναδικές ευκαιρίες για πρόοδο και πρόοδο σε βασικούς τομείς “, δήλωσε ο Χαν.

Όπως σημείωσε, το δημοψήφισμα είναι μια επιλογή ανάμεσα στην παλιά εθνικιστική αντίληψη και την αποδοχή του μέλλοντος με μεταρρυθμίσεις και με τελικό αποτέλεσμα – ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τονίζοντας “εναπόκειται στους πολίτες να αποφασίσουν για την προοπτική τους με όλα τα συγκεκριμένα οφέλη για τους πολίτες και αν το βιοτικό τους επίπεδο θα αυξηθεί ή όχι”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα