Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του προστίμου στη ΣΕΚΑΠ

Προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του προστίμου 38 εκατ.ευρώ στη ΣΕΚΑΠ αποφάσισε πριν από λίγο το Πρωτοδικείο Κομοτηνής δίδοντας μικρή ανάσα στους δεκάδες εργαζομένους της επιχείρησης.

Στις 17 Ιανουαρίου θα ληφθεί η οριστική απόφαση για το πρόστιμο στην ΣΕΚΑΠ .

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Εφετείο Κομοτηνής, με απόφασή του στις 8 Δεκεμβρίου 2017, επικύρωσε το πρόστιμο ύψους 38,2 εκατ. ευρώ που είχε επιβάλει το οικείο τελωνείο στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, απορρίπτοντας την προσφυγή της εταιρείας. Η επιβολή προστίμου αφορά τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές που πραγματοποιήθηκαν το 2008. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Απρίλιο η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει με τροπολογία να απαλλάξει την επιχείρηση από την καταβολή του προστίμου, καθώς με «φωτογραφική» διάταξη προέβλεπε ότι πρόστιμα ή λοιπές επιβαρύνσεις που τυχόν καταλογίζονται σε αποκρατικοποιημένους φορείς του Δημοσίου, ακόμα και για «εξαιρετικές περιπτώσεις των παραβάσεων λαθρεμπορίας», δεν θα επιβαρύνουν τον επενδυτή.

Στη Δικαιοσύνη προσβλέπουν πλέον οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ για τη δικαίωση της εταιρείας, καθώς σε ανακοίνωσή τους υποστηρίζουν «πως είναι άδικο για τον λαό της Ξάνθης ένα πρόστιμο υπόθεσης του 2009 να υποσκάπτει το μέλλον της εταιρείας και την τοπική οικονομία».

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση «οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν με σθένος την αδιάκοπη λειτουργία της εταιρείας στην ακριτική περιοχή της Θράκης και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των καπνοπαραγωγών, αγροτών και εργαζομένων, όπως την οραματίστηκε ο ιδρυτής της. Αγωνιζόμαστε μαζί με τον λαό της Θράκης και την τοπική κοινωνία για τη διατήρηση και ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής μας. Η ΣΕΚΑΠ όλα αυτά τα χρόνια βοήθησε όλους», καταλήγει η χθεσινή ανακοίνωση των εργαζομένων.

Η ΣΕΚΑΠ πριν υποστεί τις τελωνειακές απαγορεύσεις παρήγαγε και έστελνε στη Ρωσία τσιγάρα όπως Aroma Rich, Continent, Nasha Marka, Donskoy Tabak, και το πιο γνωστό σήμα της, το Cooper.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα