Κρίσιμη και αυτή η εβδομάδα για την κυβέρνηση

κατάλογοςΚρίσιμη και αυτή η εβδομάδα με τα ανοιχτά μέτωπα να παραμένουν.Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις για την προσφυγική κρίση, καθώς η ελληνική πλευρά προχωρά την υλοποίηση των δεσμεύσεών της για τα hot spots, ένα θέμα που θα τεθεί επί τάπητος και την ερχόμενη Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής,ενώ παράλληλα,με κλείσιμο των συνόρων στην ΠΓΔΜ απειλεί απερίφραστα την Ελλάδα ο αυστριακός ΥΠΕΞ.

Πάντως,συνάντηση για το προσφυγικό, θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός και με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι «δεν τίθεται ζήτημα απομόνωσης αλλά ενίσχυσης της Ελλάδας για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της».

Παράλληλα,στην Αθήνα θα συναντηθεί ο Αλ.Τσίπρας   με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, με βασικά θέματα της «ατζέντας» την πορεία του ελληνικού προγράμματος για την πρόορη ολοκληρωση της προς την αξιολόγηση, αλλά και το προσφυγικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας,σε συνέντευξή του χθές στην κυριακάτικη «Αυγή», κάλεσε τους θεσμούς να πάψουν να κωλυσιεργούν, διότι όπως τόνισε «η καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση δεν εξυπηρετεί κανέναν», ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για «καμία μείωση» στις κύριες συντάξεις.

Την ίδια στιγμή στο εσωτερικό οι πιέσεις συνεχίζονται κυρίως από τους αγρότες που παραμένουν στα μπλόκα, οι οποίοι αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.Απ’ την πλευρά της κυβέρνησης θεωρείται ότι έχει φτάσει η στιγμή του διαλόγου, επαναλαμβάνοντας την πρόταση-πρόσκληση για διάλογο που θα δώσει τη δυνατότητα βελτιωτικών κινήσεων.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα