Προσφυγή McArthurGlen στο ΣτΕ για τις Κυριακές

Την ακύρωση της υπουργικής απόφασης, βάσει της οποίας επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων σε κάποιες περιοχές της χώρας όλες τις Κυριακές την περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου, ζητεί η McArthurGlen Athens, με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Βασικό επιχείρημα της εταιρείας, η οποία διαχειρίζεται το μεγαλύτερο εκπτωτικό χωριό στην Ελλάδα, είναι ότι υφίσταται αθέμιτο ανταγωνισμό. Κι αυτό, διότι, αν και πληροί όλα τα κριτήρια που θέτει ο νόμος, έχει αποκλεισθεί από την εν λόγω απόφαση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, με άλλα λόγια, η McArthurGlen Athens προσφεύγει στο ακυρωτικό δικαστήριο όχι διότι είναι αντίθετη με το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, όπως είναι, για παράδειγμα, οι μικρομεσαίοι έμποροι, αλλά διότι η ίδια θεωρεί ότι αδίκως έχει εξαιρεθεί από την υπουργική απόφαση. Την προσφυγή, η οποία κατατέθηκε στις 14 Νοεμβρίου, συνυπογράφουν και μερικές λιανεμπορικές αλυσίδες, οι οποίες επίσης υφίστανται απώλεια εσόδων από την εφαρμογή της επίμαχης υπουργικής απόφασης.

Οι λόγοι που επικαλείται η εταιρεία στην προσφυγή της είναι, πρώτον, ότι το υπουργείο κάνει κακή χρήση της διακριτικής ευχέρειας που του δίνεται από τον νόμο, δεύτερον, ότι παραβιάζεται η αρχή της ισότητας και, τρίτον, στην υπουργική απόφαση με την οποία εξειδικεύθηκε το άρθρο 49 του νόμου 4472/2017 η αιτιολόγηση δεν είναι ούτε επαρκής αλλά ούτε και νόμιμη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα