Προσπάθειες μετακίνησης των προσφύγων από τον Πειραιά

2492074-689x459

Άκαρπες παραμένουν και σήμερα οι προσπάθειες των αρμόδιων φορέων να πείσουν τους τους πρόσφυγες να μετακινηθούν από το λιμάνι του Πειραιά σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας, καθώς η δυσπιστία για την κατάσταση των χώρων που θα τους μεταφέρουν φαίνεται να αποτελεί το βασικότερο εμπόδιο αυτήν τη στιγμή.

Έως το μεσημέρι κανένας πρόσφυγας δεν είχε επιδείξει ενδιαφέρον για να επιβιβασθεί σε κάποιο από τα πούλμαν που βρίσκονται από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ πρόσφυγες ανέφεραν ότι θα ήθελαν να πάνε σε μία άλλη δομή φιλοξενίας, αρκεί οι συνθήκες διαβίωσης να είναι καλύτερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως τέλος της εβδομάδας ή τις αρχές της επόμενης θα είναι έτοιμος ο χώρος προσωρινής φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά, όπου ήδη έχουν στηθεί προκάτ οικίσκοι, στους οποίους πρόκειται να μετακινηθεί ένας μεγάλος αριθμός ατόμων.

Επίσης, για λόγους ασφαλείας, θα ζητηθεί, σήμερα ή αύριο, από τους πρόσφυγες που μένουν σε σκηνές στον χώρο αναμονής επιβατών στη πύλη Ε3 να μετακινηθούν σε άλλο σημείο (πιθανότατα στην πέτρινη αποθήκη).

Στον χώρο της Ε3, όπου δεξιά και αριστερά έχουν στηθεί σκηνές, βρίσκεται ο μικρότερος αριθμός προσφύγων, σε σχέση με τα άλλα σημεία του λιμανιού. Ακόμη, οι αρμόδιοι φορείς τούς ζήτησαν που έχουν στρατοπεδεύσει κάτω από υπαίθριους σταθμούς επιβατών, να μετακινηθούν προς την πέτρινη αποθήκη.

«Προσπαθούμε οι διαδικασίες μετακίνησης να είναι πιο οργανωμένες με επίσημους διερμηνείς και το κείμενο που τους διανέμουμε να λέει την πραγματικότητα όπως έχει, προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να πειστούν και να μην ακούνε πράγματα που δεν ισχύουν» τόνισε, χθες, από το λιμάνι του Πειραιά, ο γγ του υπουργείου Άμυνας και επιχειρησιακός συντονιστής για τη διαχείριση των προσφύγων, Γιάννης Ταφύλης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο μαζί με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Σταμάτιο Ράπτη. Όπως τόνισε ο κ. Ταφύλης, στόχος είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να αδειάσει το λιμάνι.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα