Προς όγδοη διαδοχική ημέρα κερδών ο Dow με το βλέμμα στη Fed

Με οριακές μεταβολές κ μικτές τάσεις ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τους επενδυτές να αναμένουν τις αποφάσεις τις επιτροπής χάραξης νομισματικής πολιτικής της Fed που ξεκίνησε τη διήμερη συνεδρίασή της.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 26,25 μονάδες ή 0,12% και κινείται στις 22.360 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq που σημειώνει κέρδη 5,71 μονάδων ή 0,09% βρίσκεται στις 6.460 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 2,22 μονάδες  ή 0,18% και κινείται στις 2.505 μονάδες.

Όπως αναφέρουν ξένοι αναλυτές, η Fed δεν αναμένεται να αποφασίσει αύξηση των επιτοκίων αλλά αναμένεται η ανακοίνωση των δράσεων για τη συρρίκνωση του ισολογισμού της Κεντρικής Τράπεζας κατά 4,5 τρισ. δολάρια. Σημειώνεται πως αύριο μετά την λήξη της διήμερης συνεδρίασης, αναμένεται η συνέντευξη τύπου της επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Janet Yellen.

Στα μάκρο της ημέρας, στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008 «σκαρφάλωσε» στο δεύτερο τρίμηνο το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών των Ηνωμένων Πολιτειών, αντανακλώντας εν μέρει τα μειωμένα έσοδα από πρόστιμα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών ενισχύθηκε στα 123,1 δισ. δολάρια από 113,5 δισ. που ήταν στο πρώτο τρίμηνο, καταγράφοντας άνοδο 8,5%.

Στο μεταξύ, μικρή υποχώρηση σημείωσε ο αριθμός νέων κατοικιών που κατασκευάστηκαν τον Αύγουστο, ωστόσο οι άδειες ανέγερσης δείχνουν αύξηση για τους επόμενους μήνες, ειδικά ως προς τις μονοκατοικίες.

Ο αριθμός ανέγερσης νέων κατοικιών υποχώρησε 0,8% με ετήσιο ρυθμό τα 1,18 εκατ., ενώ ο αναθεωρημένος αριθμός ήταν στα 1,19 εκατ. τον Ιούλιο.

Στα εταιρικά νέα, κατά 1,91% υποχωρεί η μετοχή της Equifax Inc. με το selloff να συνεχίζεται μετά τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων πελατών της από την προηγούμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, με μικτές τάσεις ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τους επενδυτές να έχουν και το βλέμμα τους στραμμένο στην Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα