Προς τα που κυλάει το Ποτάμι….

Της Ελευθερίας Κοσμοπούλου


 

 

Λίγους μήνες μετά από την απόπειρα ένωσης για έναν κοινό δρόμο προς την Κεντροαριστερά, το Ποτάμι αποφάσισε να πει το μεγάλο ‘’αντίο’’ στο ΚΙΝ. ΑΛ, αλλάζοντας ξανά τα δεδομένα της πολιτικής σκηνής.

Βέβαια, η αποχώρηση του Ποταμιού φαίνεται πως δεν θορυβεί και ιδιαίτερα την Χαριλάου Τρικούπη, καθώς πηγές της όλο το προηγούμενο διάστημα, έσπευδαν να τονίζουν πως ενδεχόμενη αποχώρηση των “ποταμίσιων” δεν θα σήμαινε απαραίτητα και συρρίκνωση των δυνάμεών τους, εκτιμώντας πως η κοινωνική βάση είναι σταθερή, παρά την φυγή στελεχών.

Πολλοί είναι εκείνοι βέβαια που θεωρούν, πως η τόσο σύντομη αποχώρηση ενός σημαντικού ‘’εταίρου’’ για το ΚΙΝ.ΑΛ πιθανόν και προμηνύει  δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον του, που σε συνδυασμό με τα ΄΄καρφιά’’ Θεοδωράκη στην ηγετική ομάδα του Κινήματος, με χαρακτηρισμούς περί ‘’παλαιοκομματισμού’’, επιβεβαίωναν τους φόβους ότι το εγχείρημα αποτελούσε απλώς μια ‘’αναγέννηση’’ του ΠΑΣΟΚ.

Η επόμενη μέρα

Την πρόθεσή του να μην υποκύψει σε πιθανές προτάσεις συνεργασιών, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με την ΝΔ έσπευσε να ξεκαθαρίσει κατά την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφήνοντας ξεκάθαρο μήνυμα για μια προς το παρόν, μοναχική πορεία.

Παράλληλα, έσπευσε να βάλει και τέλος στο σενάριο που επέμενε τον τελευταίο καιρό για πρόταση θέσης βουλευτή επικρατείας από την παρούσα κυβέρνηση, επιμένοντας πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός, πως ενόψει του συνεδρίου που προαναγγέλθηκε για τον Οκτώβρη, ο Σταύρος Θεοδωράκης έθεσε και θέμα εκλογής νέας ηγεσίας, καθώς, τουλάχιστον επίσημα, ποτέ μέχρι τώρα δεν είχε τεθεί ζήτημα αμφισβήτησης στο πρόσωπό του.

Ο ‘’μοναχικός δρόμος’’ που αποφάσισε το Ποτάμι, σε αυτή την φάση, σίγουρα είναι δύσκολος και αρκετά πολύπλοκος, καθώς τα μηνύματα από τις δημοσκοπήσεις δεν φαίνονται να δίνουν την ‘’ψήφο εμπιστοσύνης’’ που ίσως θα επιθυμούσαν στην Σεβαστουπόλεως.

Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς ακόμη για σίγουρες προβλέψεις των επόμενων κινήσεων του Ποταμιού,  καθώς απομένουν συνταγματικά 14 μήνες για τις επόμενες κάλπες, με το πολιτικό σκηνικό να αλλάζει γοργά και αρκετά απρόβλεπτα…

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα