Προς ανακήρυξη ΑΟΖ η Ελλάδα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες Τετάρτη στο Πρώτο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου της ΕΡΤ, ο Ελληνας Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ζήτημα της ελληνικής ΑΟΖ.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο ζήτημα της τμηματικής επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης, το οποίο ετέθη από τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά σε πρόσφατη του συνέντευξη, ο κ. Βίτσας σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ανοικτό θέμα της εξωτερικής πολιτικής, το οποίο αφορά τη σύγκλιση με το Διεθνές Δίκαιο, χωρίς να προκληθούν επιπλέον τριβές, αλλά εκφράζοντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Στενά συνδεδεμένο με το παραπάνω θέμα είναι και το ζήτημα της ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ, για το οποίο ο κ. Βίτσας σημείωσε: «Ευελπιστούμε και εργαζόμαστε, μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να ανακηρύξουμε την ελληνική ΑΟΖ. Είναι ένα ζήτημα που έχει να κάνει –επειδή όλα αυτά έχουν το χαρακτήρα των διμερών και πολυμερών σχέσεων– με τον καθορισμό και τη λειτουργία των ενεργειακών δρόμων και με την αξιοποίηση βέβαια του υποθαλάσσιου πλούτου», η οποία, όπως επισήμανε, έχει μεγάλη σημασία για την ανασυγκρότηση του παραγωγικού προτύπου που επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα