Προς αναβολή η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ μετά τη νίκη Τραμπ

imagehandler-ashx__48Το NATO αναμένεται ότι θα αναβάλει την προσεχή σύνοδο κορυφής του, η οποία προγραμματιζόταν να διεξαχθεί στις αρχές του 2017, για το καλοκαίρι μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Τρίτη στις ΗΠΑ, κατά πληροφορίες που δημοσιεύει το γερμανικό ειδησεογραφικό περιοδικό Der Spiegel στο τεύχος του που κυκλοφορεί με χθεσινή ημερομηνία εξωφύλλου.

Η σύνοδος θα αναβληθεί, κατά τις πληροφορίες του Σπίγκελ, επειδή υπάρχουν ανησυχίες ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να την αγνοήσει αν γίνει πολύ σύντομα μετά την ορκωμοσία του, την 20ή Ιανουαρίου.

Το Σύμφωνο θέλει να δώσει στον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ χρόνο για να διαμορφώσει τη στάση του απέναντί του, σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός είχε επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της επαναξιολόγησης των σχέσεων της Ουάσινγκτον με τους συμμάχους της στο NATO και είχε υποστηρίξει πως τα κράτη-μέλη της συμμαχίας πρέπει να καταβάλλουν ένα «δίκαιο τίμημα» διότι οι ΗΠΑ συμβάλλουν στην ασφάλειά τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα