Προορισμός για διακοπές μικρής διάρκειας πλέον η Αθήνα

Σε προορισμό για διακοπές μικρής διάρκειας (city break) μεταμορφώνεται η Αθήνα τα τελευταία χρόνια ξεφεύγοντας από το τουριστικό μοντέλο, που την ήθελε ως το πέρασμα των επισκεπτών μας για τη μετάβαση τους στη νησιωτική Ελλάδα.

Πλέον, 4 στους 10 επισκέπτες της Αθήνας έρχονται για διακοπές μικρής διάρκειας, όπως άλλωστε ανάφερε πρόσφατε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με τα οφέλη στην τοπική οικονομία να είναι πολλαπλά. Επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού ενώ την ίδια στιγμή δημόσιος και ιδιωτικός τομέας συνεργάζονται για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Αθήνα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Τσακίρης πρώην πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας αλλά και ξενοδόχος ο ίδιος με δραστηριότητα στην καρδιά της πρωτεύουσας, τονίζει ότι με βάση τα στοιχεία των αφίξεων που δίνει στη δημοσιότητα το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η άνθιση του Airbnb, αλλά και του επενδυτικού χάρτη που συνεχώς αλλάζει, εξελίσσουν την Αθήνα σε City Break προορισμό ελκύοντας πελάτες που θέλουν να την ανακαλύψουν.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας τουριστικής ανάπτυξης του δήμου της Αθήνας (ΕΑΤΑ), Αλέξης Γαληνός, σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι στην πρωτεύουσα εξελίσσονται δράσεις που προσελκύουν επισκέπτες που θέλουν να την γνωρίσουν. Η διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Documenta στην Αθήνα, αλλά και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Σταύρος Νιάρχος είναι μερικοί από τους παράγοντες που έλκυσαν νέους επισκέπτες να μας επισκεφτούν, σημείωσε ο κ. Γαληνός. «Η Αθηνα αυτή τη στιγμή είναι μια ζωντανή πόλη και γίνονται πράγματα που δίνουν το στίγμα του σύγχρονου πολιτισμού».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα