Αδερφή Ρουπακιά:Δεν πιστεύω ότι ο αδερφός μου δολοφόνησε

ta-sms-deixnoun-lepto-pros-lepto-ti-dolofonia-fussa_1.w_lΆναψαν τα αίματα, για ακόμη μια φορά, στη δίκη της Χρυσής Αυγής όταν συνήγορος πολιτικής αγωγής απευθυνόμενος στην αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά, Χρυσούλα, η οποία βρισκόταν στο βήμα του μάρτυρα, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι τόσο το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος το βράδυ της δολοφονίας όσο και το μαχαίρι του φόνου ήταν δικά της.

Νωρίτερα η Χρυσούλα Ρουπακιά, επανέλαβε πως υπήρξε ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής υποστηρίζοντας ωστόσο , πως συμμετείχε σε ελάχιστες εκδηλώσεις χωρίς να έχει ενεργό ρόλο.

Η πολιτική αγωγή προσκόμισε στο δικαστήριο φωτογραφία από εκδήλωση στο Μελιγαλά στην οποία η μάρτυρας και ο σύζυγος της φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής.

«Αναγνωρίζω εμένα και το σύζυγο μου, φοράμε μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Δεν το θυμόμουν» είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας κοιτάζοντας τη φωτογραφία που της υπέδειξε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής.

Πολιτική Αγωγή: Ξέρετε πως χαιρετούσε ο Χίτλερ ;

Μάρτυρας: Οχι . Δεν μου άρεσε η ιστορία, είχα 9.

Η μάρτυρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είπε πως εκείνη την περίοδο πέρασε από το μυαλό της πως ο αδελφός της ” κάλυπτε” τον κατηγορούμενο Γιώργο Πατέλη ο οποίος φέρεται ως πυρηνάρχης της Νίκαιας.

«Δεν εμμένω στην άποψη μου αυτή … Δεν ξέρω αν ο Πατέλης ήταν εκεί ή είπε κάτι στον αδελφό μου» υπογράμμισε στη σημερινή της κατάθεση. Αναφερόμενη δε σε συνομιλίες της μέσω Facebook λίγες ώρες μετά το έγκλημα ισχυρίστηκε πως δεν θυμάται το ψευδώνυμο του ατόμου που της έδωσε πληροφορίες.

«Προσπάθειτε να με μπερδέψετε …» είπε η μάρτυρας απευθυνόμενη στην πολιτική αγωγή .

Πολιτική Αγωγή: Ο Τσόρβας( σ.σ. κατηγορούμενος και μακρινός της συγγενής) το βράδυ της δολοφονίας που ήταν;

Μάρτυρας : Κατά τα λεγόμενα του Facebook βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο (σ.σ με τον Ρουπακιά) αλλά αυτό δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ.

Πρόεδρος: Πως να επιβεβαιωθεί;

Μάρτυρας: Ζήτησα να έρθουν σε απευθείας επαφή μαζί μου αλλά δεν έγινε αυτό . Λίγες ημέρες αργότερα έκλεισα τη σελίδα μου στο Facebook .

«Δεν το πιστεύω»

«Δεν πιστεύω ότι εκείνος έχει διαπράξει τη δολοφονία. Εκείνος μου το λέει αλλά δεν θέλω να το πιστέψω» είπε στην πιο ανθρώπινη στιγμή της η Χρυσούλα Ρουπακιά «Πιστεύω πως κάτι διαφορετικό υπάρχει που εγώ δεν το γνωρίζω. Εκείνος , ωμός μου λέει «αν υπήρχε κάτι διαφορετικό δεν θα το έλεγα για να ελαφρύνω τη θέση μου; » είπε και συμπλήρωσε πως ο αδελφός της, της έχει πει ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του.

Η Χρυσούλα Ρουπακιά επανέλαβε πως το «μαχαιράκι» όπως αποκαλεί το μαχαίρι του φόνου το είχε αγοράσει η ίδια, μαζί με ακόμη ένα, μήνες πριν το έγκλημα .

Πολιτική Αγωγή: Γιατί οπλοφορείτε ;

Μάρτυρας : Δεν οπλοφορούσα . Ήταν ένα μαχαιράκι με λάμα τέσσερα δάχτυλα . Πίστευα πως είναι νόμιμο. Για μένα είναι μαχαιράκι γιατί χρησιμοποιώ πολύ μεγαλύτερα μαχαίρια λόγω της δουλειάς μου.

Πηγή: Χρυσούλα Ρουπακιά: Δεν πιστεύω ότι ο αδερφός μου δολοφόνησε, παρότι το παραδέχεται | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/278873/hrysoyla-roypakia-den-pisteyo-oti-o-aderfos-moy-dolofonise-paroti-paradehetai#ixzz4EljrKAWE

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα