Προκλητική δήλωση Τσαβούσογλου μετά το επεισόδιο στο Αιγαίο: Η Ελλάδα κλιμακώνει την ένταση (βίντεο)

Κλιμακώνει για ακόμη μια φορά την ένταση η Τουρκία δια στόματος του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγες ημέρες μετά το «θερμό» επεισόδιο που σημειώθηκε στη Λέρο.

Ειδικότερα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών επέρριψε ευθύνες στην Ελλάδα για «την κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο» και ανέφερε ότι «οι Έλληνες κάνουν παράξενα πράγματα εκεί, παρόλο που η Τουρκία βρισκόταν πάντα κοντά στους Έλληνες στις δύσκολες στιγμές τους».

Ειδικότερα, ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών είπε ενώπιον τούρκων διπλωματών: «Όσον αφορά την Κύπρο, πρέπει να υπάρξει μια νέα διαδικασία και ένα νέο αποτέλεσμα. Δεν έχει νόημα να επαναλαμβάνουμε τον ίδιο κύκλο, να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα και να μας εκπλήσσει.Οι Ελληνοκύπριοι δεν θέλουν μια ένωση. Μπερδεύουν τις διαδικασίες. Προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τους υδρογονάνθρακες του νησιού καθώς και τα κονδύλια της ΕΕ. Το ίδιο ισχύει για την Ελλάδα. Βρισκόμαστε δίπλα τους στις χειρότερες ημέρες τους, αλλά προχωρούν σε παραβιάσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Δεν είναι προς το συμφέρον όλων να καταστεί η Ανατολική Μεσόγειος μια περιοχή ειρήνης και ευημερίας;».

Έλληνες ψαράδες: Θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας

Την ίδια στιγμή τη μεγάλη ανησυχία τους για το επεισόδιο που σημειώθηκε στο Αιγαίο, εκφράζουν οι ψαράδες στη Λέρο, διαμηνύοντας παράλληλα ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.

Ειδικότερα,ο πρόεδρος των ψαράδων του νησιού, Χρήστος Τσακιριός και ένας από τους έλληνες αλιείς που δέχτηκαν τα εκφοβιστικά πυρά, ο Κώστας Τσίφτης επιβεβαίωσαν τη Δευτέρα το περιστατικό.

Και οι δύο έκαναν λόγο για πολύ σοβαρό περιστατικό, ενώ αποκάλυψαν ότι δέχονται καθημερινά απειλές από τους τούρκους ψαράδες. «Θα κάνουμε δύο μέρες υπομονή, να δούμε τι θα γίνει με το υπουργείο και μετά θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας», προειδοποίησε ο κ. Τσίφτης.

Στη δημοσιότητα βίντεο-ντοκουμέντο από το περιστατικό

Σε βίντεο που δημοσίευσε το kathimerini.gr δεν προκύπτει μόνο η καθημερινή μάχη των αλιευτικών, αλλά και η τουρκική προκλητικότητα, μιας και τα πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής δεν διστάζουν να κινηθούν εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων, σε χώρο ευθύνης του Λιμενικού Σώματος.

Όπως είναι απολύτως σαφές τα τουρκικά αλιευτικά προσεγγίζουν τους τη Λέρο (ακόμα και στα ανοιχτά της Αγίας Μαρίνας), τους Αρκιούς και το Αγαθονήσι, με σκοπό να δραστηριοποιηθούν ακόμα και μέσα σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα