Προκλητική δήλωση Γερμανού πολιτικού:«Να πυροβολούνται οι πρόσφυγες»

2015-01-17-3653-marcus-pretzell-landesparteitag-afd-baden-wu-rttemberg-1

Ρίγη και οργή προκαλεί πρόταση του επικεφαλής του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και ευρωβουλευτή Μάρκους Πρέτσελ ότι ως «έσχατο μέσο» για την προστασία των συνόρων η Γερμανία θα μπορούσε να απωθεί τους πρόσφυγες με τη χρήση πυροβόλων όπλων…

«Η υπεράσπιση των γερμανικών συνόρων με τα όπλα ως έσχατο μέσο είναι αυτονόητη» είπε ο Γερμανός ευρωβουλευτής μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παρόλα αυτά πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει πως θα χρειαστεί να γίνει κάτι τέτοιο με δεδομένο ότι υπάρχει «μια σειρά άλλων δυνατοτήτων», όπως η παρουσία αστυνομίας, οι αντλίες νερού και τα δακρυγόνα.

Ανάλογες δηλώσεις είχε κάνει ο Πρέτσελ και στη διάρκεια συγκέντρωση υποστηρικτών του αντιμεταναστευτικού και ευρωφοβικού AfD.

Η Σλοβενία και η Αυστρία επιτρέπουν σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να «έρχονται στη χώρα ανεξέλεγκτοι» υποστήριξε.

«Αυτό μπορούμε να το αποτρέψουμε. Όταν ακουστεί ο πρώτος πυροβολισμός στον αέρα θα γίνει ξεκάθαρο ότι είμαστε αποφασισμένοι» είπε.

«Κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα πρέπει να σκεφτεί να αρχίσει να πυροβολεί εναντίον των προσφύγων, επειδή περνούν τα σύνορα. Έσχατο μέσο σημαίνει ότι δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα να τους σταματήσουμε» συνέχισε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα