Προειδοποιήσεις Ρωσίας σε ΠΓΜΔ για την ένταξη στο ΝΑΤΟ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε χθες ότι ο βοηθός υπουργός Αλεξάντερ Γκρούσκο συναντήθηκε με τον πρέσβη της ΠΓΔΜ την Τρίτη στη Μόσχα Γκότσε Καραγιάνοφ και του επισήμανε ότι «τα σχέδια προσέλκυσης της Δημοκρατίας της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην περιφερειακή ασφάλεια και τις διμερείς σχέσεις».

Μετά την τοποθέτηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Ζάεφ έσπευσε να προβεί σε δηλώσεις προκειμένου να καθησυχάσει τη Μόσχα για τον αντίκτυπο που θα έχει στις σχέσεις των δύο χώρων η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Υπογράμμισε ότι δεν επιθυμούν τη διατάραξη των σχέσεων τους με τη Μόσχα και υποστήριξε ότι η θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας της χώρας δεσμεύει την κυβέρνηση.

«Η ένταξή μας στο ΝΑΤΟ δεν σημαίνει ότι είμαστε αντίθετοι στην προώθηση της συνεργασίας με τη Ρωσική Ομοσπονδία. Είναι στρατηγικός στόχος η ενίσχυση των σχέσεων με τη Ρωσία, πρωταρχικά στην οικονομία, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και άλλους τομείς. Η συντριπτική πλειοψηφία, πάνω από 75% των πολιτών της χώρας, συντάσσεται με την ένταξη στο ΝΑΤΟ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η χώρα του έχει δεσμευθεί εδώ και 25 χρόνια για την ένταξη της στο ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας την «πολύ σημαντική για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της “Μακεδονίας”, αλλά επίσης και για ολόκληρη την περιοχή».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα