Προειδοποίηση Τ. Μάτις προς την Β. Κορέα

Προειδοποίησε σήμερα τη Βόρεια Κορέα ότι πρέπει να σταματήσει κάθε ενέργεια που θα μπορούσε να “οδηγήσει στο τέλος του καθεστώτος της”, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις και την κάλεσε να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Πρόκειται για τις αυστηρότερες δηλώσεις που έχει κάνει ο Μάτις αναφορικά με τη Βόρεια Κορέα. Παλαιότερα, είχε αναφέρει ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να απαντήσει στην Πιονγκγιάνγκ, ωστόσο κάθε στρατιωτική λύση θα είχε “τραγικές επιπτώσεις σε μια απίστευτη κλίμακα”.

“Η Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας (ΛΔΚ) πρέπει να σταματήσει να απομονώνεται και να παραιτηθεί από κάθε απόπειρα απόκτησης πυρηνικών όπλων”, τόνισε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας σε μια ανακοίνωση.

“Η ΛΔΚ πρέπει να σταματήσει κάθε σκέψη σχετικά με ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο τέλος του καθεστώτος και την καταστροφή των πολιτών της” τόνισε ο Τζιμ Μάτις.

“Οι ενέργειες του καθεστώτος της ΛΔΚ θα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό κατώτερες των δικών μας και θα ηττηθούν σε οποιαδήποτε κούρσα εξοπλισμών ή σύρραξη που θα προκαλέσουν” τόνισε ο ίδιος.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ πρόσθεσε ότι τη στιγμή που το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταβάλλει προσπάθειες σε διπλωματικό επίπεδο, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους διαθέτουν τις πλέον “ακριβείς, (καλά) προετοιμασμένες και ισχυρές αμυντικές και επιθετικές ικανότητες στον πλανήτη”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα