Προειδοποίηση Βάιντμαν για τα χαμηλά επιτόκια της ΕΚΤ

dasdasdΟι επενδυτές ίσως γίνουν ολοένα και περισσότερο νευρικοί εάν τα υπερβολικά χαμηλά επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διατηρηθούν για παρατεταμένη περίοδο, ενισχύοντας τις πιθανότητες ξαφνικής αύξησης στα ασφάλιστρα κινδύνου (σ.σ. αυξάνοντας τις αποδόσεις των ομολόγων), δήλωσε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας.

«(Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων) ίσως γίνουν ολοένα και πιο νευρικοί όσο περισσότερο προσπαθούν να διατηρήσουν την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων οι υπεύθυνοι για τη χάραξη της νομισματικής πολιτικής», δήλωσε σε συνέδριοο Γιενς Βάιντμαν.

«Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε να ενισχύσει την πιθανότητα μια ξαφνικής αύξησης στα ασφάλιστρα κινδύνου, όσο περισσότερο διατηρείται η πρόβλεψη για πολιτική πολύ χαμηλών επιτοκίων και όσο επιδιώκεται επιθετικά η ποσοτική χαλάρωση».

Ο επικεφαλής της Bundesbank που είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους ρίσκα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στον καθορισμό των επιτοκίων, προκειμένου να αποφεύγονται ακούσιες συνέπειες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα