Προεδρος της Δημοκρατίας: Οφείλουμε να βγούμε ενωμένοι από την κρίση

Από τη Ματαράγκα του Δήμου Σοφάδων στο νομό Καρδίτσας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τον εορτασμό της επετείου της μάχης της θεσσαλικής επανάστασης (21 Μαρτίου 1878), δήλωσε ότι «Το δίδαγμα που οφείλουμε να αντλήσουμε όλοι μας, λαός και πολιτική ηγεσία, από τα ηρωικά γεγονότα της σημερινής επετείου, είναι ότι, όταν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι, εμείς οι Έλληνες, μπορούμε να πετύχουμε τους ιστορικούς μας στόχους».

Τον κυριότερο εχθρό μας, όπως αποδεικνύεται από τη μακραίωνη ιστορία μας, αποτελεί η διχόνοια, που είναι πραγματικά εθνοκτόνος, τόνισε επίσης ο Πρόεδρος, για να προσθέσει:

«Ενωμένοι λοιπόν οφείλουμε να βγούμε, το συντομότερο δυνατό, από τη βαθιά κρίση που μαστίζει τον τόπο και το λαό μας και να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αναλογεί».

«Προς αυτή την κατεύθυνση επισημαίνω», δήλωσε επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «για μιαν ακόμη φορά, τα εξής: Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να ανήκει οριστικά και αμετάκλητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν νοείται εκτός Ευρώπης αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι αυτό για το οποίο ιδρύθηκε χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της. Έτσι πορευόμαστε -με την συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων ενωμένη προς την κατεύθυνση αυτή- τον ευρωπαϊκό μας δρόμο χωρίς αμφιβολία ή σκεπτικισμό, πρωτοστατώντας και στον κοινό αγώνα για να ξαναβρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ρίζες, πάνω στις οποίες μπορεί να στηριχθεί κατά τον προορισμό της».

Τέλος δεν παρέλειψε να τονίσει πως η Ελλάδα, όπως το έχει αποδείξει εμπράκτως, είναι χώρα της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και τείνει χείρα φιλίας και συνεργασίας σε όλους τους γειτονικούς λαούς, για να καταλήξει:

«Διαμηνύουμε όμως προς κάθε κατεύθυνση ότι εμείς, οι Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι, με βάση το σύνολο του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, να υπερασπισθούμε στο ακέραιο και αποτελεσματικά την κυριαρχία μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και τα σύνορά μας, άρα την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφίχθη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ματαράγκας, και στη συνέχεια μετέβη στο Ηρώο της κεντρικής πλατείας, όπου κατέθεσε στεφάνι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα