Προεδρικές εκλογές διεξάγονται σήμερα στη Νότια Κορέα

Οι Νοτιοκορεάτες ψηφίζουν σήμερα για την εκλογή νέου προέδρου, μετά το σκάνδαλο οικονομικής διαφθοράς που έπληξε την πολιτική αξιοπιστία της χώρας, οδηγώντας στην αποπομπή εκ των προεδρικών καθηκόντων της, της πρώην προέδρου, Παρκ Γκουν-χιέ.

Οι προβλέψεις των δημοσκοπήσεων δείχνουν ότι ο φιλελεύθερος Μουν Τζάε-ιν προηγείται για την εκλογή του στην προεδρία της χώρας. Ο ίδιος, τάσσεται υπέρ μιας μετριοπαθούς προσέγγισης με τη Βόρεια Κορέα, ενώ υποστηρίζει την αλλαγή του πλαισίου διοίκησης των μεγάλων επιχειρήσεων που διοικούνται από οικογένειες.

Ο Μουν είχε χάσει τις προεδρικές εκλογές υπέρ της Παρκ, το 2012, με μικρή διαφορά, ασκεί κριτική στις δύο προηγούμενες συντηρητικές κυβερνήσεις, καταλογίζοντας τους, αποτυχία ως προς τον τερματισμό ανάπτυξης του πυρηνικού και πυραυλικού προγράμματος όπλων της Βόρειας Κορέας.

Ο ίδιος, υποστηρίζει την υιοθέτηση μιας πολιτικής διπλής κατεύθυνσης που θα περιλαμβάνει το διάλογο με την Πιονγιάνγκ, αλλά και την άσκηση πίεσης μέσω της εφαρμογής των εμπορικών και οικονομικών περιορισμών, προκειμένου το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, ν’ αλλάξει στάση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα