Προβληματίζει την Ασία η εντολή για αυστηρότερο έλεγχο κινεζικών κολοσσών

Μικτά πρόσημα και ήπιες συναλλαγές καταγράφουν οι ασιατικοί δείκτες την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, με την προσπάθεια ανάκαμψης του πετρελαίου να στηρίζει την επενδυτική διάθεση, ενώ η εντολή για αυστηρότερους ελέγχους στην κινεζικής χρηματαγορά δημιουργεί προβληματισμούς.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε με οριακά κέρδη της τάξης του 0.08%, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi ενισχύεται κατά 0.28%.

Στην Αυστραλία ο ASX 200 σημείωσε κέρδη 0.06% με ώθηση από τους υποδείκτες υγείας και τηλεπικοινωνιών, ενώ ο χρηματοπιστωτικός τομέας παρέμεινε υπό πίεση.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημειώνει απώλειες 0.3%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει μικρά κέρδη 0.11%. Αντίθετα, απώλειες 0.11% σημειώνει ο new Zealand sστη Νέα Ζηλανδία.

Η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στην Κίνα μετά την βουτιά 1.29% του Shenzhen ενδοσυνεδριακά μετά από δημοσιεύματα που θέλουν την τραπεζική αρχή της χώρας να έχει δώσει εντολή στις τράπεζες να ελέγξουν τα δάνεια κινεζικών κολοσσών που συμμετείχαν σε μεγάλες συγχωνεύσεις και εξαγορές πέρυσι.

Σημειώνεται ότι με κέρδη έκλεισε η τιμή του πετρελαίου την Πέμπτη, ανακτώντας μόνο ένα μικρό μέρος των απωλειών των προηγούμενων ημερών, καθώς η ισχυρή αμερικανική παραγωγή αργού παραμένει βασική ανησυχία των επενδυτών.

capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα