Προβάδισμα 5% στον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

prorata2

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Ρro Rata που διενεργήθηκε από τις 7 έως τις 9 του μηνός δείχνει προβάδισμα πέντε εκατοστιαίων μονάδων για το ΣΥΡΙΖΑ  (28,5% από 23% στην έρευνα της 25ης Αυγούστου) έναντι της Νέας Δημοκρατίας (23,5% από 19,5%) σε μια επτακομματική Βουλή.Όσον αφορά τη  συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο  64%(που έχει πολλά περιθώρια να αυξηθεί), ενώ της ΝΔ έχει ανέλθει στο 83% .

 

Στην εκτίμηση ψήφου, πλην των δύο μεγάλων κομμάτων, η κατάταξη έχει ως εξής: Χρυσή Αυγή (6,5%), ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ (4,5%), Το Ποτάμι (4%), Ενωση Κεντρώων (3,5%), Λαϊκή Ενότητα και Ανεξάρτητοι Ελληνες (2,5%), Αλλο Κόμμα (2,5%), «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ» (αναποφάσιστοι) 17,5%. Στα ποσοστά δεν περιλαμβάνεται η αποχή (7%) και το Ακυρο/Λευκό (1,5%).

dimoskopisi_3

 

 

 

 

 

 

Στο θέμα της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία επιλέγουν: 37% τον Αλέξη Τσίπρα, 25% τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, 25% «κανέναν», 10% κάποιον άλλον και 3% Δ.Ξ./Δ.Α.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Συσπειρώσεις και μετακινήσεις ψηφοφόρων καθορίζουν την τάση, όπως αναφέρει η ΕφΣυν .

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα