Πρεμιέρα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με βίλα στην Κηφισιά

Πρεμιέρα για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς  με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο  στα συμβολαιογραφεία όπου διενεργούνται οι πρώτοι δέκα ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων. 

Ήδη οι υποψήφιοι πλειοδότες που ενδιαφέρονται για τα πρώτα ακίνητα έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Σε πρώτη φάση οι πλειστηριασμοί θα διενεργούνται κάθε Τετάρτη και στη συνέχεια τρεις φορές την εβδομάδα ενώ το σύστημα θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το 2018. Η διαδικασία πλειστηριασμού θα διαρκέσει για τέσσερις ώρες, διάστημα κατά το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα προτείνουν την τιμή που είναι διατεθειμένοι να δώσουν βάσει μιας ανοικτής πλειοδοτικής διαδικασίας.

Κάθε πλειοδότης θα μπορεί να βλέπει στο σύστημα την υψηλότερη τιμή που επιτυγχάνεται κάθε φορά και τη θέση την οποία λαμβάνει η δική του προσφορά και ανάλογα θα αποφασίζει για τη βελτίωση ή όχι της δικής του προσφοράς. Οι συμμετέχοντες δεν θα μπορούν να βλέπουν το όνομα του πλειοδότη, ο οποίος θα ανακοινώνεται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Μετά την άρση της αποχής των συμβολαιογράφων, σήμερα διενεργούνται πλειστηριασμοί περιουσιακών στοιχείων οφειλετών και στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας. Έχουν προγραμματιστεί περισσότεροι από 130 πλειστηριασμοί ενώ μετά από μεγάλο διάστημα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων βγάζει σήμερα στο σφυρί τρία ακίνητα φορολογούμενων που χρωστούν στην εφορία.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές πρώτα στις σχετικές λίστες των πλειστηριασμών, βρίσκονται ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία, προσώπων τα οποία έλαβαν δάνεια από τις τράπεζες με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους καθ΄ υπέρβαση του πλαισίου της δανειοληπτικής πολιτικής και ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια εξελίχθηκαν σε στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα