«Πρέπει να ξεπεράσουμε μια μυωπική αυστηρή δημοσιονομική πολιτική», δηλώνει ο Τζουζέπε Κόντε

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, με παρέμβασή του στο ιταλικό κοινοβούλιο αναφέρθηκε στην προσπάθεια συμβιβασμού με την Κομισιόν, στην αυριανή συνάντησή του με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της 13ης και 14ης Δεκεμβρίου.

«Πρέπει να ξεπεράσουμε μια μυωπική αυστηρή δημοσιονομική πολιτική η οποία θέλει να καταπολεμήσει την οικονομική αστάθεια, με μέτρα τα οποία τελικά την ευνοούν.

Η Ευρώπη πρέπει να προσπαθήσει να πετύχει μια ισορροπημένη σχέση ανάμεσα στην μείωση και στην από κοινού αντιμετώπιση των κινδύνων», τόνισε ο Κόντε.

Ο ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι με την Κομισιόν «θα γίνει διάλογος βάσει των αριθμών, γνωρίζοντας ότι ο προϋπολογισμός της Ιταλίας ανταποκρίνεται σε ανάγκες της χώρας, αλλά εντός των ευρωπαϊκών ορίων».

«Τις τελευταίες εβδομάδες δεν κλείσαμε ποτέ τις διόδους διαλόγου. Εργάσθηκα για να μειωθούν οι αποστάσεις και για να εξηγήσω, σε κάθε ευκαιρία, ότι ο προϋπολογισμός μας χαρακτηρίζεται από συνοχή και θα έχει θετικές επιπτώσεις», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα