Πράσινο φως από το ΣτΕ: Μπαίνουν μπουλντόζες στο Ελληνικό

Νόμιμο και απολύτως συνταγματικό κρίνει η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τους όρους δόμησης στην έκταση του Ελληνικού, χωρίς να αλλάζει τίποτα από το πλάνο του επενδυτικού σχήματος.

Η απόφαση είναι ομόφωνη και οι μοναδικές παρατηρήσεις αφορούν λεκτικές διατυπώσεις επί του σχεδίου προεδρικού διατάγματος, το οποίο είχε κατατεθεί στο ΣτΕ στις αρχές του 2018.

Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι αίρεται ένα τελευταίο σοβαρό εμπόδιο προκειμένου να πάρουν μπροστά τα πρώτα έργα στην έκταση του πρώην αεροδρομίου τα οποία σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ξεκινήσουν προς τα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2018.

 Για να συμβεί αυτό, απομένει να αποχωρήσουν από την έκταση και οι εναπομείναντες φορείς του Δημοσίου, με κυριότερο το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ.

Το επίμαχο σχέδιο που μέχρι σήμερα έχει περάσει από 40 κύματα, προβλέπει μεταξύ άλλων την ανέγερση στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, έξι ουρανοξυστών με ύψος έκαστο, έως 200 μέτρα κι ενώ τα υπόλοιπα ψηλά κτίρια δεν θα μπορούν να επερνούν τα 50-70 μέτρα.

Αναφορικά με τον διαγωνισμό για το καζίνο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπουργική απόφαση Τσακαλώτου, για την προετοιμασία του σχετικού διαγωνισμού αναμένεται σύντομα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα