Πούτιν: Το συριακό καθεστώς “έχει το δικαίωμα” να ανακτήσει τον έλεγχο όλης της Συρία

Η συριακή κυβέρνηση “έχει το δικαίωμα” να πάρει και πάλι τον έλεγχο του συνόλου της εθνικής επικράτειας, δήλωσε σήμερα ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενώ φαίνεται πως επίκειται επίθεση του καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ, τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη Συρία.

“Η συριακή κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να πάρει υπό τον έλεγχό της το σύνολο της εθνικής επικράτειάς της και οφείλει να το πράξει”, δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συνόδου κορυφής στην Τεχεράνη με τους ομολόγους του από το Ιράν και την Τουρκία, που ήταν αφιερωμένη στην κατάσταση στη Συρία.

Ο Πούτιν κατηγόρησε τα “τρομοκρατικά στοιχεία” στην Ιντλίμπ ότι “συνεχίζουν τις προκλήσεις, τις επιδρομές με τη βοήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών, τους βομβαρδισμούς”.

“Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε (…) Οφείλουμε να διευθετήσουμε μαζί το πρόβλημα αυτό”, πρόσθεσε.

Ο ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι είναι αντίθετος σε μια κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ επειδή το Μέτωπο Νόσρα και οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται εκεί δεν συμμετέχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Μετά το πέρας των συνομιλιών στην Τεχεράνη, ο Πούτιν τόνισε πως ο κύριος στόχος είναι η εκδίωξη των μαχητών από την Ιντλίμπ.

Ο ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε πως οι συνομιλίες που είχε με τους προέδρους του Ιράν και της Τουρκίας ήταν εποικοδομητικές και πως συζήτησαν για μια “σταδιακή σταθεροποίηση” στις ζώνες αποκλιμάκωσης στη Συρία.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα