Πούτιν: Το ΙSIS έχει 700 ομήρους στην Συρία ανάμεσα τους και Ευρωπαίους

Το Ισλαμικό Κράτος έχει υπό ομηρεία περίπου 700 ανθρώπους στη Συρία, ανάμεσα τους και Ευρωπαίους πολίτες, υποστήριξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, μιλώντας από το Σότσι της Μαύρης Θάλασσας.

Μάλιστα, ο ISIS θα εκτελεί 10 ομήρους κάθε μέρα αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «καταστροφική αποτυχία» στην πολιτική τους στη Συρία, υπογραμμίζοντας ότι οι τρομοκράτες επέκτειναν τον έλεγχό τους σε εδάφη γύρω από την ανατολική όχθη του Ευφράτου που ελέγχουν οι ΗΠΑ και οι υποστηριζόμενες από αυτούς δυνάμεις.

Από την προεδρική εξοχική κατοικία στο Σότσι, ο Ρώσος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά «τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους έχουν δώσει τελεσίγραφα και έχουν συγκεκριμένες απαιτήσεις για να σταματήσουν τις εκτελέσεις», προσθέτοντας ότι οι τζιχαντιστές έχουν ήδη αρχίσει να πραγματοποιούν τις απειλές τους και εκτέλεσαν δέκα ομήρους πριν από δύο ημέρες.

Σύμφωνα με το TASS, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ζητούν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να απελευθερώσουν συντρόφους τους oι οποίοι είναι φυλακισμένοι.

Αναλυτές υπολογίζουν ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει περίπου 5.000 μαχητές στην ευρύτερη περιοχή, ενώ έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο, δήλωσε ότι το ISIS έχει μέχρι 30.000 μέλη μεταξύ της Συρίας και του Ιράκ οι οποίοι ως επί το πλείστον «κρύβονται».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα