Πούτιν: Κινητήριος δύναμη της παγκόσμιας οικονομίας η Κίνα, έχουμε μεγάλα σχέδια συνεργασίας

«Απροσδόκητα ανοιχτό» χαρακτήρισε ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν το 19ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, που άνοιξε τις εργασίες του αυτή την εβδομάδα. Παράλληλα, επεσήμανε πως έχει «μεγάλα σχέδια συνεργασίας» με την ασιατική χώρα.

«Παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο συνέδριο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο είναι απροσδόκητα ανοιχτό. Βλέπουμε δυσκολίες, αλλά και πιθανότητες», δήλωσε ο Πούτιν στη διάρκεια συζήτησης της ρωσικής δεξαμενής σκέψης (Valdai Discussion Club) στο Σότσι.

Ο Ρώσος πρόεδρος χαρακτήρισε την Κίνα ως «την κινητήριο δύναμη» της παγκόσμιας οικονομίας.

Παρά το γεγονός ότι το ΑΕΠ της Κίνας, μειώθηκε στο 6,8% κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017, ο Πουτιν εκτίμησε ότι οι δομικές οικονομικές αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Κίνα, θα οδηγήσουν σε βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Παράλληλα, ο Πούτιν επεσήμανε ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) πιέστηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αποτρέψει τη συμμετοχή της Ρωσίας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Pyeongchang 2018.

«Βλέπουμε ότι η ΔΟΕ είναι υπό ισχυρή πίεση», δήλωσε ο Πούτιν. «Βασίζεται σε διαφημιζόμενους, τηλεοπτικούς σταθμούς, χορηγούς κ.λπ. Και αυτοί οι χορηγοί λαμβάνουν σαφή μηνύματα από ορισμένα αμερικανικά ιδρύματα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα