Πούτιν: Δεν πρέπει να υποτιμηθεί η απειλή ενός πυρηνικού πολέμου

Η απειλή του πυρηνικού πολέμου δεν πρέπει να υποτιμάται, αλλά ελπίζω ότι η κοινή λογική θα επικρατήσει, σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου στο τέλος της χρονιάς.

Πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο να προβλέψει ποιες θα είναι οι συνέπειες της αμερικανικής αποχώρησης από τη συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς του 1987 (Ιntermediate-Range Nuclear Forces Treaty, INF).

Οσον αφορά την οικονομία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι «ο πληθωρισμός παραμένει σε επίπεδα που καλωσορίζουμε… Θα βγούμε λίγο εκτός του στόχου για 4% που έχει θέσει η Κεντρική Τράπεζα. Εχουμε το πρώτο καθαρό πλεόνασμα στον προϋπολογισμό από το 2011».

Οπως μεταδίδει το Reuters, σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να αυξήσουμε το ΑΕΠ για την πρόοδο που χρειαζόμαστε, χωρίς να αλλάξουμε τη δομή της οικονομίας μας. Αυτοί είναι οι εθνικοί μας στόχοι… να δώσουμε στην οικονομική μας διάρθρωση έναν καινοτόμο χαρακτήρα».

«Από το 2021, η κυβέρνηση σχεδιάζει 3% ανάπτυξη, ίσως και περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι «έχουν δημιουργηθεί δώδεκα εθνικά πρότζεκτς, ένα σχέδιο για την ανάπτυξη υποδομών, αν και είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τους ελέγχους για τον τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται».

«Εάν δεν θέσουμε εμείς οι ίδιοι φιλόδοξους στόχους, δεν πρόκειται να τους φτάσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα