«Θα συνεχίσουμε να ενισχύομε την αμυντική θωράκιση της χώρας, εξοπλίζοντας τον στρατό μας με οπλικά συστήματα και τεχνολογίες νέας γενιάς. Αυτό αφορά πρωτίστως τις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «έως το τέλος του 2020 τα σύγχρονα οπλικά συστήματα θα υπερβαίνουν το 60% και σε ορισμένα είδη το 90%».
Επεσήμανε μάλιστα ότι το 2021, οι δυνατότητες των σύγχρονων οπλικών συστημάτων, με τα οποία θα εφοδιασθεί ο ρωσικός στρατό, θα τετραπλασιασθούν ως προς την υψηλή ακρίβεια των πληγμάτων που θα είναι σε θέση να καταφέρουν.
Ο ρώσος πρόεδρος επεσήμανε παράλληλα ότι οι δυνατότητες των οπλικών αυτών συστημάτων αποδείχθηκαν στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στην Συρία.
AΠΕ-ΜΠΕ