Ποτάμι: Τα επώδυνα πολυνομοσχέδια είναι απόρροια των αντιφάσεων της κυβέρνησης

to_potami2Ως εργαλεία, που αφενός απαιτούν διαρκή επιτήρηση της Ελλάδας, αφετέρου απεικονίζουν την έλλειψη εμπιστοσύνης, κατέδειξε τον «περιβόητο κόφτη», την αντικατάσταση του ΤΑΙΠΕΔ από την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας Α.Ε., αλλά και στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης.

«Θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε προς αυτή την κατεύθυνση το Δημοσιονομικό Συμβούλιο και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, ώστε να μην φτάσουμε στον κόφτη» είπε ο κ. Δανέλλης και διερωτήθηκε «πώς θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία τα 2 δισ. ευρώ που προβλέπονται στον φετινό προϋπολογισμό από τις ιδιωτικοποιήσεις;».

Αναφερόμενος δε στο ταμείο για την διαχείριση της δημόσιας περιουσίας είπε πως είναι άλλο να υποστηρίζουμε την αξιοποίηση της ελληνικής περιουσίας και άλλο να δημιουργείτε ένα Υπερ – ταμείο, η προίκα του οποίου δεν καταγράφεται και δεν προσδιορίζεται ρητά και ξεκάθαρα.
Για την αυτονόμηση της ΓΓΔΕ, ανέφερε ότι της εκχωρείται κατ’ ουσία και η αρμοδιότητα των κρατικών επενδύσεων, αφού απαιτείται σύμφωνη γνώμη της για την ένταξη έργων στο ΠΔΕ.

Ο κ. Δανέλλης καταλόγισε στην κυβέρνηση έλλειψη σχεδιασμού, που σε συνδυασμό «με την ανάγκη να πουλάει κάλπικα ιδεολογήματα στο κομματικό ακροατήριο», καταδικάζουν τη χώρα στην ύφεση και στην οπισθοδρόμηση.

«Τα όσα επώδυνα και σίγουρα μη τιμητικά για τη χώρα καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε, είναι απόρροια της αμφιθυμίας και των εγγενών αντιφάσεών σας» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού προς την κυβέρνηση.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα