Ποτάμι: Να μην φοβηθούμε το πολιτικό κόστος, να στηρίξουμε τον Αναστασιάδη

images«Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί τώρα στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής Ομοσπονδίας»αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι.

«Κάθε καθυστέρηση και πολύ περισσότερο ένα ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις θα οδηγήσει σε περαιτέρω εδραίωση της de facto διχοτόμησης ενώ και οι διεθνείς συσχετισμοί με την ανάληψη της Διοίκησης Τραμπ θα επιδεινωθούν. Στηρίζουμε, λοιπόν, την απόφαση του Προέδρου Αναστασιάδη να συνεχίσει την προσπάθεια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Προς αυτή την κατεύθυνση η υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης είναι απαραίτητη. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα ορισμένες παρεμβάσεις του Υπουργού Εξωτερικών λειτούργησαν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Καλούμε το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου της χώρας με σύνεση, ρεαλισμό και υπερβαίνοντας την ολέθρια αντίληψη περί πολιτικού κόστους να στηρίξουν την προσπάθεια του προέδρου Αναστασιάδη και των άλλων αρχηγών της Μεγαλονήσου. Αλλωστε πάγια θέση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων ήταν και πρέπει να συνεχίσει να είναι ότι η Κύπρος αποφασίζει η Ελλάς συμπαρίσταται» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα