Ποτάμι: Η κίτρινη κάρτα στην κυβέρνηση να μη γίνει κόκκινη κάρτα στην οικονομία

«Η κίτρινη κάρτα στην κυβέρνηση να μη γίνει κόκκινη κάρτα στην οικονομία», αναφέρει το Ποτάμι αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δεύτερη μεταμνημονιακή έκθεση αξιολόγησης της Κομισιόν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «από τον Σεπτέμβριο του ’18 το Ποτάμι προειδοποιούσε ότι η Ελλάδα κινδύνευε να χάσει λεφτά της Ε.Ε. Αφορμή τότε ήταν οι πρώτες εκθέσεις που διαπίστωναν αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης άλλωστε, όπως υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή του το κόμμα, επανήλθε κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, τον Δεκέμβριο του ’18, λέγοντας από το βήμα της Βουλής: «Κανένα από τα 16 προαπαιτούμενα που έπρεπε να είχατε ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του ’18 δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι στιγμής. Θα τα εφαρμόσετε; Γιατί, έρχεται και η δεύτερη έκθεση αξιολόγησης τον Φεβρουάριο. Και περιμένουμε την θετική ψήφο πολλών Κοινοβουλίων για να πάρουμε τα χρήματα που αναλογούν στα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία έχουν στην κατοχή τους οι κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών».

«Οι “κίτρινες κάρτες” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην κυβέρνηση, δεν πρέπει να μετατραπούν σε “κόκκινη κάρτα” για την οικονομία μας. Η χώρα χρειάζεται σχέδιο μεταρρυθμίσεων, περιορισμό δημοσίων δαπανών και όχι προεκλογικές παροχές και μπαλκονάτες υποσχέσεις. Αυτό ισχύει, τόσο για την κυβέρνηση, αλλά και για τη ΝΔ που θέλει να κυβερνήσει», καταλήγει με την ανακοίνωσή του το Ποτάμι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα