Ποτάμι: Ανταγωνιστικότητα η μόνη απάντηση στην ετήσια ενδημία των μπλόκων

«Τα μπλόκα και οι παραδοσιακές συγκεντρώσεις με τα τρακτέρ σε κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας δεν λύνουν τα πολλά προβλήματα των αγροτών» σημειώνει ο βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλλης, με αφορμή το σημερινό πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο.

Ο βουλευτής αναγνωρίζει ότι «η επιβεβλημένη φοροδοτική και εισφοροδοτική συμμετοχή του κλάδου, με τον αποσπασματικό τρόπο που έγινε, δίχως θεσμοθέτηση κινήτρων και αντικινήτρων, ισοπεδωτικά και δίχως διάκριση μεταξύ των πολλών εισοδηματικών κατηγοριών, ενέτεινε το πρόβλημα βιωσιμότητας πολλών αγροτών».

«Είναι γνωστό ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές προβλημάτων, δυνατοτήτων, προτεραιοτήτων και εισοδημάτων στον αγροτικό κόσμο. Σε έναν σύγχρονο σχεδιασμό θα ήταν αδιανόητο να μην λαμβάνεται υπόψη, πως άλλος είναι ο αγρότης του νησιού, άλλος του κάμπου, άλλος του βουνού, άλλος του μεγάλου νησιού» αναφέρει.

Τονίζει ωστόσο ότι «όσο αρνούμαστε την υιοθέτηση ενός εθνικού σχεδίου αγροτικής πολιτικής, που θα αντιμετωπίζει τα διαρθρωτικά προβλήματα του πρωτογενούς τομέα, τόσο μεγαλύτερες ομάδες του θα έρχονται σε απόγνωση». «Για όσο καιρό, κυβέρνηση και αγρότες θα αρνούνται να εντάξουν στο καθημερινό τους λεξιλόγιο και πρακτική, έννοιες, όπως η καινοτομία, η έρευνα, οι νέες τεχνολογίες, η εξωστρέφεια, αλλά και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, η ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα θα αναβάλλεται επ’ αορίστω», εκτιμά και καταλήγει: «Μόνο η ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα θα μας απαλλάξει από το ενδημικό χειμερινό φαινόμενο των μπλόκων, που βασανίζει την ελληνική κοινωνία και απομονώνει τον αγροτικό κόσμο από τους φυσικούς του συμμάχους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα