Ποτάμι: Έκτακτο συνέδριο ζητά και η Αγγελοπούλου

Τη θέση της από τις επιλογές και τις κινήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη επιχειρεί να διαχωρίσει η Νικολίτσα Λίλη Αγγελοπούλου, μέλος της ΜΕΣΥΑ, περιφερειακή συντονίστρια Ν. Αιγαίου και υποψήφια ευρωβουλευτής και βουλευτής με το Ποτάμι, λίγες μέρες έπειτα από το αίτημα 59 στελεχών του Ποταμιού για έκτακτο συνέδριο.

Η κα Αγγελοπούλου τονίζει ότι το Ποτάμι δεν θα γίνει πολιτικό μαγαζί του Στ. Θεοδωράκη, ενώ σημειώνει πως μόνος του αποφάσισε χωρίς καμία συλλογική νομιμοποίηση να ενταχθεί στο παλαιό κομματικό σύστημα.

Αναλυτικά, αναφέρει:

«Η Σεβαστουπόλεως πρωτοτυπεί. Πρώτη φορά στα ελληνικά πολιτικά χρονικά “επίσημες πηγές” κόμματος παραποιούν αποφάσεις Συνεδρίου του. Η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν εγκρίθηκε στο Συνέδριο αλλά ούτε καν συζητήθηκε στο Σώμα, αφού είχε ήδη απορριφθεί κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου. Το Συνέδριο του κόμματος επιβεβαίωσε τις ιδρυτικές του θέσεις και αποφάσισε να επιδιώξει την συνένωση όλων των ομάδων και κινήσεων συγκροτώντας το Κοινοβούλιο του Κέντρου για να συγκρουστούν με το πελατειακό και κρατικιστικό σύστημα.

Ο Στ. Θεοδωράκης αποφάσισε μόνος του χωρίς καμία συλλογική νομιμοποίηση να ενταχθεί στο παλαιό κομματικό σύστημα. Πρώτα ανακοίνωσε δημοσίως την υποψηφιότητα του για τον υποτιθέμενο Νέο Φορέα και μετά συγκάλεσε τα όργανα του Ποταμιού. Η αντίληψή του για τις δημοκρατικές διαδικασίες είναι το “Εγώ αποφασίζω, εσείς χειροκροτείστε με”. Η πλειοψηφία που -και πάλι- ψευδώς επικαλέστηκε ο Δ. Τσιόδρας στην τελευταία σύγκληση της Κεντρικής επιτροπής του Κόμματος υπήρξε μόνο στην φαντασία του. Τα περισσότερα μέλη αρνήθηκαν να συμμετάσχουν και να νομιμοποιήσουν την προσωπική απόφαση του Στ. Θεοδωράκη για αλλαγή πολιτικής καριέρας. Συμμετείχαν βεβαίως και δεκάδες διορισμένα μέλη καθώς και υπάλληλοι του κόμματος (Καταμέτρηση απαρτίας δεν έγινε αν και ζητήθηκε και πρακτικά δεν δημοσιεύτηκαν).

Τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος είχαν αντιδράσει έγκαιρα και είχαν προειδοποιήσει τον ΣΘ πριν ακόμα ανακοινώσει την προσωπική του «κωλοτούμπα». Τα ψεύδη του Δ. Τσιόδρα περί μεμονωμένων αντιδράσεων 58 μελών στο σύνολο των χιλιάδων μελών του κόμματος δεν πρόκειται να πείσουν κανένα. Τα χιλιάδες μέλη του κόμματος υπάρχουν μόνο στην φαντασία του Δ. Τσιόδρα και του Στ. Θεοδωράκη.

Αν ο Στ. Θεοδωράκης πιστεύει ότι έχει την πλειοψηφία μαζί του να προχωρήσει άμεσα σε έκτακτο συνέδριο για να νομιμοποιήσει την ένταξη του Ποταμιού στο ΠΑΣΟΚ.

Το Ποτάμι δεν θα γίνει πολιτικό μαγαζί του Σ. Θεοδωράκη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα