Ποτάμι:Το δόγμα «φόροι,φόροι,φόροι» δυστυχώς μοιάζει πιο βέβαιο και από το θάνατο

ijtfΜε ανακοίνωση του Το Ποτάμι αναφορικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή επισημαίνει:
«”Τίποτε δε μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο εκτός από τον θάνατο και τους φόρους”, λέγεται ότι έγραψε πρώτος ο Βενιαμίν Φραγκλίνος σε ένα γράμμα του, το 1789. Με αυτή την κυβέρνηση το δόγμα “φόροι, φόροι, φόροι” δυστυχώς μοιάζει πιο βέβαιο και από το θάνατο. Η υπερφορολόγηση σκοτώνει την οικονομία και γονατίζει τους συνεπείς φορολογουμένους. Η μεσαία τάξη “καταργείται” με ένα νόμο και μερικά άρθρα.
Χαρακτηριστικά, στο κείμενο του νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οι επιβαρύνσεις ξεκινούν από τα 9.100 ευρώ έως και τα 27.000 ευρώ, εκεί δηλαδή που βρίσκεται η πλειονότητα της μεσαίας τάξης των μισθωτών. Ενώ και για τους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες θα υπάρξουν επιβαρύνσεις λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.

Όσο για την “έκτακτη” εισφορά αλληλεγγύης, τριπλασιάζεται για τα μεσαία και χαμηλότερα εισοδήματα και βέβαια μονιμοποιείται. Τελείωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα… Το είπε και το έκανε ο υπουργός κ. Αλεξιάδης. Η κούρσα προς τον πάτο συνεχίζεται» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα