ΠΟΣΠΕΡΤ: Ο Ξυδάκης βάλθηκε να ξεπεράσει τον Πάγκαλο

Βγάζοντας μια σκληρή ανακοίνωση σήμερα το απόγευμα, η ΠΟΣΠΕΡΤ καταφέρθηκε κατά του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Ξυδάκη για τα όσα καταλόγισε το πρωί στην ΕΡΤ.

Πιο αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Ο γνωστός κύριος Ξυδάκης αμετανόητος και για άλλη μια φορά ανερμάτιστος, παρουσιάστηκε το πρωί στην ΕΡΤ προσπαθώντας να δικαιολογήσει με «φληναφήματα» και χωρίς κανένα επιχείρημα την λάσπη που εκτόξευσε γι’ αυτήν και την ονομάτισε τραγική και τριτοκοσμική στο Φόρουμ των Δελφών”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ, σχολιάζοντας όσα είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωποςτου ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, σήμερα στην κρατική τηλεόραση.

Ο κ. Ξυδάκης χαρακτήρισε ακραίο και υπερβολικό τον όρο «τραγική και τριτοκοσμική» που χρησιμοποίησε για την τηλεόραση της ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί συλλήβδην κρίση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόραση.

“Ο κύριος Ξυδάκης διαγκωνιζόμενος τον κύριο Πάγκαλο, βάλθηκε να τον ξεπεράσει, άλλωστε έχουν κοινή πορεία σε αρκετά”, συνεχίζει η ανακοίνωση και προσθέτει:

“Ο εν λόγω μεγάλο-δημοσιογράφος, υπάλληλος της Καθημερινής, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ , υπουργός Πολιτισμού και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σήμερα, ίσως να έκανε αυτοκριτική αναφερόμενος στο επάγγελμά του, αλλά σαν πολιτικός μας άφησε ενεούς με την συμπόρευση του με όλους αυτούς που λοιδορούν, χτυπούν άδικα και ανέντιμα τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και κατ’ επέκταση τους εργαζόμενους της που παράγουν μέσα από πολλές δυσκολίες και δυσλειτουργίες το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα.

Στο ίδιο πάνελ με τον κύριο Ρουσόπουλο δεν θυμήθηκε; Δεν θέλησε; δε διανοήθηκε; να πει έστω μια κουβέντα για την αδιαφάνεια, τη ρουσφετολογία, τη διασπάθιση και κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, την εποχή της Ν.Δ. με Ρουσόπουλο – Παναγόπουλο στην ΕΡΤ που σε βαθμό κακουργήματος δικάζονται σήμερα τα πεπραγμένα της τότε διοίκησης (εκτός των άλλων τελεσίδικων ποινών που έχουν καταλογισθεί -αλήθεια έχετε δημοσιεύσει ποτέ; Και πότε; κάτι για το πάρτυ που γινόταν στην ΕΡΤ; Μάλλον όχι γατί ίσως η διοίκηση της ήταν της επιρροής της ιδιοκτησίας του ΣΚΑΙ), δεν τόλμησε; να αναφέρει έστω μια λέξη για το μαύρο της κυβέρνησης ΣαμαροΒενιζέλου, έστω και σε αντιδιαστολή, πώς όμως; να τεκμηριώσει την αντίθεση αφού η ιδιαίτερη ρητορική και ο τόνος του θύμιζε το διάγγελμα Κεδίκογλου.

Ο νέος ελιγμός του κυβερνητικού εκπροσώπου τι σηματοδοτεί; Συκοφαντεί την ΕΡΤ και τους εργαζόμενους, για ποιο λόγο; Ποια τα κίνητρα του κυρίου Ξυδάκη την ώρα που δεν υπάρχει νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο και η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. , η Ν.Δ. και λοιποί συνδαιτυμόνες έχουν κηρύξει πόλεμο στην αδειοδότηση των Τ/Ο αδειών και στην ομαλότητα, ζητώντας να συνεχιστεί η ανομία μεταχειριζόμενοι κάθε μέσο.

Θεωρούμε ότι επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά η ρήση του Λένιν : «στην πολιτική, ηθική δεν υπάρχει, υπάρχει μόνο σκοπιμότητα.»

Κύριε Ξυδάκη πράγματι υπάρχουν σοβαρά ζητήματα και αστοχίες στη λειτουργία της ΕΡΤ όπως και στα θεσμικά ζητήματα των εργαζομένων, τα έχουμε καταγράψει, αναδείξει και καταθέσει αρμοδίως στην διοίκηση, στον αρμόδιο υπουργό στη Βουλή. Τα έχουμε ακόμα δημοσιοποιήσει και εσείς είστε από τους πρώτους που τα γνωρίζετε αλλά ως « Άλλος ούτος Ηρακλής» καπνίζοντας τα πανάκριβα πούρα σας, τα αποσιωπήσατε κάνοντάς τα ασήμαντα, στοιχιζόμενος μαζί με τη ρητορική της εποχής για αποπροσανατολισμό και προς όφελος των νταβατζήδων και των άλλων.

Ο σεβασμός στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και η θέληση τους για μια πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση πρέπει να αναγνωρίζεται, είναι χρέος κάθε… πολιτισμένου ανθρώπου και εκπροσώπου της «πρώτης τάξης».

Κύριε Ξυδάκη εσείς ως υπουργός πολιτισμού ταυτιστήκατε με το «είμαστε η χώρα των αξιοποιημένων αναξιοτήτων και αναξιοποίητων αξιών» του Βασίλη Ραφαηλίδη .

Κύριε Ξυδάκη εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε όσους επιβουλεύονται τη δημόσια ραδιοτηλεόραση και το χρέος της και όχι μόνο από χρέος”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα