Πορεία αλληλεγγύης προς την Κουμουνδούρου, αύριο 15/3

Σε πανελλαδική Ημέρα δράσεων αλληλεγγύης, για χορήγηση αδειών στους κρατούμενους Δημήτρη Κουφοντίνα και Κώστα Γουρνά, καλούν αύριο Τετάρτη 15/3, αναρχικές/αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες. Αιτία των κινητοποιήσεων, είναι η μη χορήγηση αδειών που επισήμως δικαιούνται μετά την έκτιση μέρους της ποινής τους ο καταδικασμένος για συμμετοχή του στην ε.ο 17 Νοέμβρη Δημήτρης Κουφοντίνας και ο Κώστας Γουρνάς, έγκλειστος για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. Οι δύο κρατούμενοι με παλιότερες δηλώσεις τους είχαν αναφερθεί στο ζήτημα:

Οσο με αφορά, επαναλαμβάνω άλλη μια φορά ότι η μόνη δήλωση που μπορώ να κάνω είναι ότι δεν υπογράφω δηλώσεις μετανοίας, ότι είμαι από εκείνους που δεν εξαργυρώνουν την όποια άδεια με τίμημα τη συνείδησή τους. Κι ότι θα συνεχίσω και αυτόν τον αγώνα με όσα μέσα διαθέτει ένας πολιτικός κρατούμενος, γιατί εμείς την επαναστατική και προσωπική αξιοπρέπεια δεν τη βάζουμε στο ζύγι.

Δημήτρης Κουφοντίνας.

Αντίστοιχα, ο Κώστας Γουρνάς  είχε δηλώσει:

Από τη μεριά μου, η μόνη δήλωση που έχω να κάνω είναι αυτή της στράτευσής μου στον κόσμο του αγώνα, της ολόψυχης διάθεσης της ζωής μου στην υπηρεσία των ιδανικών της κοινωνικής επανάστασης, για έναν κόσμο όπου το δίκιο θα συμβαδίζει με την ελευθερία. Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα που κατέκτησαν κρατούμενοι πριν από μένα με σκληρούς αγώνες, χωρίς τη διάθεση να χαρίσω σε κανέναν το δικαίωμα της άδειας.

Πορείες θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Λαμία και Βόλο στις έξι το απόγευμα. Οι διοργανωτές στην Αθήνα καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Κουμουνδούρου.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα