Πονοκέφαλος για Deutsche Bank τα δάνεια στον… Τραμπ

Μια μικρή λεπτομέρεια στα δάνεια της Deutsche Bank προς τις δραστηριότητες ακινήτων του Ντόναλντ Τραμπ έχει μετατραπεί σε πονοκέφαλο για την τράπεζα και εμποδίζει τις προσπάθειές της να αναδιαρθρώσει ένα μέρος των χορηγήσεων ύψους 300 εκατ. δολαρίων.

Το πρόβλημα έγκειται σε μια προσωπική εγγύηση που έδωσε ο Τραμπ στην τράπεζα, όταν διαπραγματεύθηκε το χρέος από το 2012 μέχρι το 2015, τόνισε μια πηγή που επικαλείται το Bloomberg και η οποία γνωρίζει τις συζητήσεις της τράπεζας.

Το χρέος πληρώνεται, αλλά οι συμφωνίες προβλέπουν ότι σε περίπτωση που οι εταιρείες πτωχεύσουν στα δάνειά τους, η τράπεζα έχει το δικαίωμα να εστιάσει σε άλλα περιουσιακά στοιχεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Αφότου ο επιχειρηματίας κέρδισε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο, οι τραπεζίτες έχουν προσπαθήσει να εξαλείψουν την προοπτική κάποια στιγμή να χρειαστεί να ζητήσουν αποπληρωμή οφειλών από έναν Αμερικανό πρόεδρο.

Αν η Deutsche Bank αφαιρέσει την προσωπική εγγύηση του Τραμπ, επικριτές μπορεί να την κατηγορήσουν πως προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια του προέδρου. Αν τα επιτόκια αυξηθούν στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης, αυτό από την άλλη θα μπορούσε να πλήξει τις δραστηριότητες του Ντόναλντ Τραμπ.

Κάτι που περιπλέκει τα πράγματα ακόμη περισσότερο, είναι το γεγονός ότι η αμερικανική κυβέρνηση ερευνά την αποτυχία της τράπεζας να εντοπίσει συναλλαγές πλούσιων Ρώσων που έβγαλαν 10 δισ. δολάρια από τη Ρωσία. Παρότι αυτή η έρευνα δεν συνδέεται με τον πρόεδρο, νομοθέτες και άλλοι έχουν εκφράσει ανησυχίες για πιθανή διαμάχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο είναι υπόλογο στον πρόεδρο και ερευνά τον κύριο πιστωτή του.

Η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει επάνω στα δάνεια του Τραμπ.

Η πηγή, πάντως, ανέφερε ότι οι συζητήσεις για τα δάνεια δεν γίνονται πλέον μεταξύ των αρμόδιων της τράπεζας για τη δανειοδότηση, αλλά έχουν μεταφερθεί στην αρμοδιότητα υψηλότερων στελεχών, που αξιολογούν τις πολιτικές επιπτώσεις οποιασδήποτε αναδιάρθρωσης.

Η πώληση των δανείων είναι μία από τις επιλογές. Ωστόσο κάποιοι αγοραστές μπορεί να εκφράσουν ανησυχίες σχετικά με τον έντονο έλεγχο από τα media, γύρω από οποιονδήποτε συνδιαλέγεται με τον Ντόναλντ Τραμπ.

euro2day.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα