Πολύ κοντά στο τέλος η συνύπαρξη Γεννηματά – Θεοδωράκη;

Μπορεί από την αρχή η «συγκατοίκηση» υπό τη σκέπη του Κινήματος Αλλαγής να φαινόταν ένα δύσκολο εγχείρημα, ωστόσο λίγοι θα προέβλεπαν ότι μέσα σε ένα τόσο σύντομο διάστημα θα πλησίαζε τόσο κοντά στο τέλος της.

Σε αυτό το σημείο φαίνεται πως βρίσκονται οι σχέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης της Φώφης Γεννηματά με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, με τις δύο πλευρές να ανταλλάζουν «καρφιά».

Αφορμή για το χάσμα μεταξύ της κ. Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη στάθηκε η συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, όταν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν η μόνη που χαρακτήρισε ως αρνητική τη συμφωνία. Γιώργος Παπανδρέου, Σταύρος Θεοδωράκης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Νίκος Ανδρουλάκης στάθηκαν απέναντι από τη Φώφη Γεννηματά, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να λήξει χωρίς απόφαση.

Σήμερα, Πέμπτη τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν. Το αντίθετο μάλιστα. Πηγές από το Ποτάμι, σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή άκαρπη συνεδρίαση, ανέφεραν «στο πολιτικό συμβούλιο, πέντε από τα έξι μέλη του, υποστήριξαν την ίδια άποψη για τη συμφωνία ενώ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε διαφορετική άποψη. Και σήμερα, καλούνται οι πέντε να ακολουθήσουν τη γραμμή του ενός!».

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν πως όταν αποφασίστηκε η συγκρότηση ενός νέου κινήματος, «δεν είχαμε κατά νου ότι θα επανασυστήσουμε ένα παρωχημένο μονοκρατορικό μοντέλο».

Όπως φαίνεται, το «διαζύγιο» είναι δραματικά κοντά…

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα