Πολυτεχνείο: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος έξι συλληφθέντων

Κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος απαγγέλθηκε εις βάρος έξι από τους συνολικά 19 συλληφθέντες των χθεσινοβραδινών επεισοδίων στην ευρύτερη περιοχή του Πολυτεχνείου, μετά το πέρας της καθιερωμένης πορείας προς την αμερικανική πρεσβεία.

Εναντίον των έξι συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της έκρηξης, καθώς και για την πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Εις βάρος επτά ακόμη ατόμων, ανάμεσα στους οποίους και ανήλικοι, ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλημμελήματα, με τις κατηγορίες να αφορούν τα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της αντίστασης κατά της Αρχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι συλληφθέντες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής και θα διαβούν τις επόμενες ημέρες το κατώφλι των εισαγγελικών αρχών.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τους 19 συλληφθέντες, οι 15 είναι Έλληνες και οι τέσσερις αλλοδαποί. Ανάμεσα στους ημεδαπούς, συγκαταλέγεται μία 25χρονη γυναίκα, ενώ από τους τέσσερις αλλοδαπούς, οι δύο είναι ανήλικοι, ηλικίας 13 και 17 ετών, με καταγωγή από την Παλαιστίνη και τη Ρουμανία, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα