Πολλαπλά τα οφέλη της συμφωνίας των Πρεσπών για όλα τα Βαλκάνια

Τα οφέλη από την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, για όλη την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο για την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, όπως και την ανάδειξη και χρησιμότητα της χώρας μας σαν πυλώνα σταθερότητας, αναμένεται να τονίσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στις παρεμβάσεις του στη σημερινή Τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Σερβίας-Ρουμανίας που διεξάγεται στη Βάρνα.

Μεγάλης σημειολογικής σημασίας θα είναι η παρουσία στο γεύμα εργασίας του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ύστερα από πρόταση του ομολόγου του της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Τετραμερούς και οι τέσσερις ηγέτες θα συζητήσουν με τον ισραηλινό πρωθυπουργό θέματα συνεργασίας με το Ισραήλ σε ζητήματα νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων και ενέργειας.

Η Σύνοδος της Βάρνας αποτελεί την 5η συνάντηση κορυφής των παραπάνω χωρών από τον Σεπτέμβριο του 2017, γεγονός που παραπέμπει στη μεγάλη δυναμική αυτής της συμπόρευσης και στη σημαντική συμβολή του στην περιφερειακή συνεργασία σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο και την ευρωπαϊκή προοπτική χωρών των Βαλκανίων.

Τη Σύνοδο θα απασχολήσουν ζητήματα που αφορούν τη σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή, τις προσβάσεις στις χώρες που την αποτελούν και η οικονομική συνεργασία στα πεδία των σιδηροδρομικών και οδικών μεταφορών, και ζητήματα που αφορούν την ενέργεια και τις υποδομές.

Ο έλληνας πρωθυπουργός θα έχει διμερείς συναντήσεις με τους πρωθυπουργούς του Ισραήλ και της Βουλγαρίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα

10.00: Διμερής συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.
11.00 – 12.00: Συνάντηση των τεσσάρων ηγετών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Ρουμανίας.
12.00 – 12.30: Συνέντευξη Τύπου.
12.30-14.00: Γεύμα εργασίας των τεσσάρων ηγετών, με τη συμμετοχή και του πρωθυπουργού του Ισραήλ.
14.30: Διμερής συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα