Πολάκης: Το νοσοκομείο Ζακύνθου είναι ασφαλές

Ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε ότι το Νοσοκομείο Ζακύνθου είναι απολύτως ασφαλές από υγειονομικής άποψης και ότι τα χειρουργεία θα αρχίσουν προοδευτικά τη λειτουργία τους. Υπενθυμίζεται ότι τα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Ζακύνθου παραμένουν κλειστά από τον Δεκέμβριο, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν σοβαρές μετεγχειρητικές επιπλοκές σε 5 ασθενείς.

Ο κ. Πολάκης σημείωσε επίσης ότι, η ηγεσία του υπουργείου, λαμβάνοντας υπόψη την αγωνία των γιατρών μετά τα θλιβερά περιστατικά που σημειώθηκαν αλλά και τις αντιρρήσεις που υπάρχουν, αποφάσισε τη μετακίνηση δύο χειρουργών και ενός αναισθησιολόγου, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου.

«Είναι το μοναδικό νοσοκομείο που μέσα σε 4 χρόνια από την κατασκευή του έλαβε δεύτερη πιστοποίηση. Όλες οι υποδομές του είναι απολύτως ασφαλείς από υγειονομικής πλευράς, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και πρέπει όλοι οι συνάδελφοι και οι εργαζόμενοι, να υπερβούν τις φοβίες και τις προσωπικές σκοπιμότητες και να βάλουν μπροστά για να λειτουργήσει ομαλά», πρόσθεσε ο κ. Πολάκης.

Ακόμα ο κ. Πολάκης έκανε λόγο για μαύρη προπαγάνδα σε ό,τι αφορά το Νοσοκομείο του Βόλου και υπεραμύνθηκε της απόφασης του διοικητή του ιδρύματος να γίνει έλεγχος στις δαπάνες, μετά, όπως είπε, τη διαπίστωση ότι αυτές -ειδικά για τη μονάδα χημειοθεραπείας- είχαν εκτιναχθεί στα ύψη.

«Αυτή η μονάδα χημειοθεραπείας σε ένα χρόνο κατανάλωσε τον μισό προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Από τα 5 εκατ. ευρώ κατανάλωσε τα 2,5 εκατ. Φέτος ο διοικητής του νοσοκομείου είδε την εκτίναξη αυτή. Να μην το ψάξει; Να μην το ερευνήσει; Και βγάζουν ανακοινώσεις από δεξιά μέχρι πολύ αριστερά ότι καταστρέφουμε την Υγεία. Δεν σταματάμε το δούλεμα; Μαζεύτηκαν όλα τα περιστατικά στον Βόλο. Υπάρχει τοπική συγκέντρωση εκεί; Ας ηρεμήσουμε λίγο και να σταματήσει η μαύρη προπαγάνδα, λες και δεν έχουμε εμείς ευαισθησία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα