Ποιοι πρέπει να κάνουν νέα αίτηση έως 26 Δεκεμβρίου για το κοινωνικό μέρισμα

Περισσότερες από 1,3 εκατ. αιτήσεις για την καταβολή του κοινωνικού μερίσματος νοικοκυριών εγκρίθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και ήδη έχουν πληρωθεί, ενώ η πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr άνοιξε πάλι και εγκρίθηκαν 3.500 νέες αιτήσεις. Το ύψος του ποσού που χορηγείται ανέρχεται σε 727 εκατ. ευρώ, με μέσο ποσόν καταβολής ανά εγκεκριμένη αίτηση τα 554 ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να συμπεριληφθούν επιπλέον κατηγορίες δικαιούχων που δεν πληρούσαν όλα τα κριτήρια αξιολόγησης κατά την προηγούμενη φάση της διαδικασίας, η πλατφόρμα του κοινωνικού μερίσματος θα μείνει ανοιχτή εκ νέου κατά το χρονικό διάστημα από τις 15 έως τις 26 Δεκεμβρίου για τις ακόλουθες περιπτώσεις:

Μονογονεϊκές οικογένειες, οι οποίες λαμβάνουν το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων ή το επίδομα πολυτέκνων, για τις οποίες προωθείται η θέσπιση ευνοϊκότερου συντελεστή στάθμισης με στόχο να διευρυνθεί η βάση των δικαιούχων απ’ αυτήν την κατηγορία. Για τις μονογονεϊκές οικογένειες που ήδη η αίτησή τους έχει εγκριθεί, η διαδικασία θα γίνει αυτόματα και τυχόν διαφορά στο ύψος του ποσού που έχει εγκριθεί θα πιστωθεί αυτόματα σε δεύτερη πληρωμή στον λογαριασμό που έχει δηλωθεί.

Ηλικιωμένοι άνω των 67 ετών για τους οποίους δεν θα ισχύσει το κριτήριο της υποχρεωτικής ασφάλισης του ενός μήνα.

Μονοπρόσωπα νοικοκυριά στα οποία δικαιούχος είναι άτομο με αναπηρία 67% και άνω, για τα οποία επίσης δεν θα ισχύσει το κριτήριο της υποχρεωτικής ασφάλισης του ενός μήνα.

Νοικοκυριά που, από σφάλμα στις φορολογικές τους δηλώσεις, δήλωσαν δαπάνες φροντιστηρίων στο πεδίο για τις δαπάνες των ιδιωτικών σχολείων.

Νοικοκυριά στα οποία εντοπίστηκαν σφάλματα κατά τη διασταύρωση των στοιχείων τους στις βάσεις δεδομένων και οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν ή ακυρώθηκαν.

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την περίοδο παράτασης του Κοινωνικού Μερίσματος

Κατά την περίοδο παράτασης του Κοινωνικού Μερίσματος έχουν υπάρξει οι εξής αλλαγές αναφορικά με τα κριτήρια:

Αν το αιτών πρόσωπο είναι 67 ετών και άνω, δεν γίνεται έλεγχος για την ύπαρξη ενός τουλάχιστον ασφαλίσιμου μήνα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Αν το αιτών πρόσωπο είναι άτομο με αναπηρία 67% και άνω, δεν γίνεται έλεγχος για την ύπαρξη ενός τουλάχιστον ασφαλίσιμου μήνα στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Για τις μονογονεϊκές οικογένειες υπάρχει προσαύξηση 0,25 στην κλίμακα ισοδυναμίας του νοικοκυριού και μέχρι το μέγιστο του 3.

Δεν θεωρείται ένδειξη πολυτελούς διαβίωσης η δήλωση ποσού έως 1.500 ευρώ για δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία.

Ποιοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση κατά την περίοδο παράτασης;

Απάντηση: Όλοι ανεξαιρέτως αρκεί να μην συμμετέχουν σε νοικοκυριό του οποίου η αίτηση έχει εγκριθεί. Δεν απαιτείται να έχετε εκκρεμή, ακυρωμένη ή απορριφθείσα αίτηση.

Έχω εγκεκριμένη αίτηση αλλά δεν έλαβα το επίδομα λόγω προβλήματος με το λογαριασμό μου. Τι κάνω τώρα;

Απάντηση: Μόλις ενημερωθούμε με την τελική λίστα απορρίψεων από τις τράπεζες, θα ακυρώσουμε τις αιτήσεις που δεν πληρώθηκαν και θα μπορείτε να κάνετε νέα αίτηση στην οποία πρέπει να προσέξετε να δηλώσετε ΙΒΑΝ που να μπορείτε να εισπράξετε το κοινωνικό μέρισμα. Θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση.

Είμαι μονογονεϊκή οικογένεια που εγκρίθηκε στην κυρίως φάση. Πως μπορώ να κάνω αίτηση ώστε να πάρω τη διαφορά;

Απάντηση: Δεν χρειάζεται να κάνετε αίτηση. Θα υπολογιστεί αυτόματα από το σύστημα η διαφορά και θα πιστωθεί στο λογαριασμό που έχετε ορίσει στην αίτησής σας όταν πληρωθεί το κοινωνικό μέρισμα αιτήσεων που υποβλήθηκαν στην περίοδο παράτασης.

Έχω εγκεκριμένη αίτηση από την κυρίως φάση του Κοινωνικού Μερίσματος (έως 12/12/2017) και θέλω να την ακυρώσω. Πως το κάνω;

Απάντηση: Δεν έχετε δικαίωμα ακύρωσης εγκεκριμένης αίτησης της κυρίως φάσης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
7
σχόλια
  1. avatarΜαρια Νικουλη

    Ο Αντρας μου ειναι φιλοξενουμενος στην μητερα του και του ειπαν οτι εχει 2ΑΦΜ και 2 ΑΜΚΑ εκανε βεβαιοση φυσικου προσωπου αλλα 2εβδομαδες μετα τιποτα το συστημα δειχνει τα ιδια τι να κανουμε ξερει κανεις να μας πει

  2. avatarΑλεξανδρος Δανεζης

    Ειμαι δηλωμενος φιλοξενουμενος της πεθερας μου το 2017 ενω στη δηλωση της πεθερας μου ειμαι παραχωρηση κατοικιας οπως ειναι κ στην πραγματικοτητα γιατι ζω με την οικογενεια μου κ οχι στην πεθερα μου με λογαριασμους στο ονομα μου κ δικια μου δηλωση στην εφορια.Με κοβουν μεχρι στιγμης για αυτο το λαθος ενω στην ουσια το συστημα της εφοριας επρεπε το λαθος να το ειχε επισημανει τι να πω,εχω ελπιδες νατο παρω;

  3. avatarManoulisious

    Δεν εγκρίθηκε η αίτηση μου, γιατί είμαι συνδικεουχος σε τραπεζικό λογαριασμό της μητέρας μου και φαίνονται οι τόκοι στη δήλωση μου. Δεν έχω όμως να κάνω με το λογαριασμό της. Τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση;

Δείτε περισσότερα

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ Ή  ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ

0/1500

Το newsbeast επιλέγει
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα