Site icon The Indicator

Πλουσιότεροι κατά 17% έγιναν οι δισεκατομμυριούχοι το 2016

Ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων σε όλο τον κόσμο αυξήθηκε κατά 17% στα 6 τρισ. δολάρια το 2016, μετά από πτώση τον προηγούμενο χρόνο, σύμφωνα με έκθεση της UBS και PricewaterhouseCoopers που εκδόθηκε την Πέμπτη.

Η έκθεση δείχνει ότι για πρώτη φορά ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στην Ασία ξεπέρασε αυτόν στις ΗΠΑ, με πρωταγωνίστρια την Κίνα.

Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης, στην Ασία δημιουργούνταν ένας δισεκατομμυριούχος κάθε δεύτερη ημέρα.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 177 και ανήλθε στους 637. Την ίδια στιγμή στις ΗΠΑ εμφανίστηκαν 25 επιπλέον δισεκατομμυριούχοι.

Στην Ευρώπη ο αριθμός τους παρέμεινε ουσιαστικά σταθερός στους 342.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index, οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν αυξήσει τον πλούτο τους κατά 824 δισ. δολάρια φέτος.

Από την έκθεση της UBS και της PricewaterhouseCoopers ενδιαφέρον έχει το στοιχείο ότι από τους 200 κορυφαίους συλλέκτες έργων τέχνης στον κόσμο, περίπου τα τρίτα τέταρτα ήταν δισεκατομμυριούχοι το 2016, έναντι μόλις 28 το 1995.

Εν τω μεταξύ, πάνω από 140 αθλητικοί όμιλοι σε όλο τον κόσμο ανήκουν σε 109 δισεκατομμυριούχους, οι οποίοι κατά μέσο όρο είναι 68 ετών με πλούτο 58 δισ. δολάρια.

 

Exit mobile version