Πλοίο με ακροδεξιούς βγαίνει στη Μεσόγειο να πνίξει μετανάστες

Ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο ακροδεξιών, που λέγονται Generation Identity, έκαναν την εμφάνιση τους στη Σικελία και με ένα σκάφος πήγαν να μπλοκάρουν το διασωστικό καράβι “Aquarius” καθώς έφευγε από το λιμάνι της Κατάνιας.

Παρότι έκαναν τουλάχιστον δύο αδικήματα για παρεμπόδιση πορείας μεγάλου πλοίου και άσκοπη χρήση σωστικών μέσων, οι λιμενικοί απλά τους σταμάτησαν, έλεγξαν τις ταυτότητες τους και τους άφησαν ελεύθερους.

 

Είναι πρώην ερευνητικό καράβι που όμως χρησιμοποιήθηκε από ιδιωτικές εταιρίες security για μεταφορά όπλων ενάντια στους Σομαλούς πειρατές στον κόλπο του Άντεν.

Επίσημα στη σελίδα τους λένε ότι θα συνεργάζονται και θα ειδοποιούν το λιβυακό λιμενικό ώστε να επαναπροωθούνται όλες οι βάρκες με τους πρόσφυγες πίσω στη Λιβύη.

Το σύμβολό τους είναι το αρχαίο σπαρτιατικό Λ και η βασική τους καμπάνια λέγεται counter-jihad. Στη Γερμανία είναι γνωστοί για πολλές επιθέσεις σε χώρους μεταναστών ενώ ο αρχηγός τους έχει καταδικαστεί για ρατσιστικές επιθέσεις.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που η Ιταλία απειλεί ότι θα κλείσει τα λιμάνια της στις διασωστικές ΜΚΟ και δεν θα επιτρέπει στους διασωθέντες μετανάστες να αποβιβαστούν. Παρόλο που οι αφίξεις μεταναστών αυξάνονται ραγδαία, τα πλοία των αρχών έχουν αποτραβηχτεί από την ζώνη διάσωσης στα ανοιχτά της Λιβύης.

Το ιταλικό λιμενικό, μετά από ανελέητη πολιτική πίεση που δέχεται στο εσωτερικό της Ιταλίας, σταμάτησε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην περιοχή και πλέον συνδράμει μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που θα χρειαστεί βοήθεια χρειάζονται τουλάχιστον 12 ώρες για να φτάσουν.

Η Frontex και ο ευρωπαϊκός στόλος, Operation Sophia, επίσης έχουν μειώσει δραστικά τα πλοία τους. Ουσιαστικά οι ΜΚΟ είναι μόνες τους. Η αντιμεταναστευτική υστερία στην Ιταλία χτυπάει κόκκινο και τα μίντια διεξάγουν ολομέτωπο πόλεμο στις διασωστικές ΜΚΟ με ψεύτικες ειδήσεις, με φωτομοντάζ και πλαστά στοιχεία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα